Pagini

luni, 9 noiembrie 2009

Băsescu în Piaţa Universităţii

Mi-a venit să tuşesc. Nu, nicio legătură cu AH1N1. Tocmai l-am ascultat pe Traian Băsescu, preşedinte, vorbind despre scoaterea armatei în stradă, în decembrie 1989, de către Ceauşescu şi Iliescu.

Bine ar fi fost dacă Băsescu ar fi vorbit despre armata scoasă în stradă în primii lui ani de mandat (ca să nu zic de perioada în care golanii erau în stradă şi el în FSN-ul lui Iliescu), nu în campanie electorală.

Acum, chiar dacă sunt convins că el e, în realitate, foarte bine intenţionat şi cu sufletul curat, riscă să atragă suspiciunea că vrea să atragă voturi cederiste, ca să le zic aşa, adică ale acelora care chiar au fost în stradă atunci, în Piaţa Universităţii, împotrivă lui Ion Iliescu. În schimb, Traian Băsescu era atunci în tabără lui Ion Iliescu. Deci, rusinica!


P.S. Cu prilejul discursului electoral de la Aeroportul Henri Coandă, Traian Băsescu a prezentat un student timişorean, fiul unei femei care a fost împuşcată la revoluţie. Băiatul a fost decent, a spus că e onorat să meargă la Berlin, cu ocazia a 20 de ani de la căderea Zidului.
Un coleg n-a prins prima parte a scenei, a văzut doar imaginile. „E noul premier desemnat?”, a întrebat el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters