Pagini

marți, 13 aprilie 2010

Hârtie igienică pentru Mesager

Aflu de la Alexandru despre schimbarea la faţă a Mesagerului, buletinul de stiri de la televiziunea publică basarabeană. El sugerează o analiză între prestaţia din jurnalul de ştiri din seara de 7 aprilie 2010 şi cea din seara de 7 aprilie 2009. Aceeaşi oameni care mâncau rahat în urmă cu an, recunosc că au fost nişte dobitoci şi vorbesc acum fix în oglindă, cu acelaşi ton, cu aceleaşi cuvinte şi cu aceeaşi convingere schimbând personajele.
"Aceiași tipi care spuneau cu un an în urmă că Boboc a fost un drogat intoxicat cu nu știu ce substanță, ce învinuiau tinerii că au încercat să uzurpeze puterea în stat și stăteau în rând pentru a-l pupa cu patos în fund pe Voronin", spune Alexandru, cu amar.
Victor Rebengiuc le aducea un sul de hârtie igienică celor de la autointitulata Telviziune Română Liberă. E nevoie de hârtie igienică şi în Basarabia. De multă.

P.S. Tot răul spre bine: considerând că e valabilă ideea că basarabeanul de rând e încă manipulabil, că îşi ia informaţia în special de la televizor (în special de la Mesager), e foarte posibil ca multora să li se facă lumină. Unii, cei mai sensibili la lozinci, le vor înghiţi pe cele noi. Oricum erau nemulţumiţi de sărăcie şi lipsă de speranţă - acum ştiu cine a fost de vină: comuniştii. Alţii vor fi având, pur şi simplu, revelaţii. Întâi şocaţi, ei vor fi realizând că adevărul pe care-l ştiau era o mare minciună şi că băieţii şi fetele lor plecaţi la studii în capitală sau în România nu vorbeau prostii când le ziceau că Voronin şi compania erau nişte impostori.
Tuturor le zic: fiţi încrezători! Nu cred că partidul comunist va face prea mare brânză la viitoarele alegeri, oricât de mult s-ar certa între ei cei aflaţi acum la putere. Comuniştii (cel puţin comuniştii ăia) nu cred că vor mai reveni în mare forţă; în orice caz, nu acum şi nu sub numele ăsta. Cred că sunt suficient de compromişi încât să-şi dea seama că până şi ei trebuie să se democratizeze niţel. Părerea mea.

2 comentarii:

  1. O mica rectificare: "Mesager" e principala emisiune informativa a televiziunii publice din MD, insa televiziune ase numeste Moldova 1. In rest... articol foarte interesant.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Liuda: Corect, stiam asta, m-am exprimat nefericit, refac, multumesc.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters