Pagini

joi, 15 aprilie 2010

Interventie juridico-stomatologică asupra ANI

ANI, ca la dentist (Tableta TV de azi)
O femeie aflată la volanul unei limuzine go¬nes¬te pe o șosea asfaltată ca-n palmă. E urmărită de cinci-sase ma¬si¬ni negre (Chrysler 300c, cred). La un moment dat, stimata doamnă o¬pres¬te masina. Apoi, când cârdul de C300 e aproape, cam pe la vreo douăzeci de metri, bagă un marsa¬rier decent, fără scârtâieli de roti, și trece, demn, printre urmăritorii negri, care se dau lin deoparte, ca într-un dans trucat. A fost, cred, cea mai interesantă secventă din filmul „Jane Doe: Jocul de puzzle”, de pe Hallmark.

Toată povestea seamănă cu anticoruptia cu zurgălăi made in Ro¬mânia. În alt film, de la Stiri, Agentia Natională de Integritate tocmai suferea o interventie juridico-stomatologică: Curtea Constitutională a lăsat-o fără dinti fix când îl scutura pe Vadim.


NOTĂ.
ANI e o institutie în care ne-am pus mari sperante dar care, să fim drepti, a devenit cunoscută abia odată cu stenogramele de la Snagov, când seful ANI conversa cu Sorin Rosca Stănescu si Bogdan Chireac. Dar înfiintarea ei dădea greutate ideii de declaratii de avere. Pe teavă erau nu doar Corneliu Vadim Tudor, genul borfasului mărunt, ci si nume mai în vână.

As vrea să fiu la fel de echilibrat ca Ovidiu, dar nu-mi iese :P. Sunt mai degrabă indignat, ca Ioana. Mă enervează judecătorii Curtii Constitutionale. După ce au „rezolvat” CNSAS, într-o spetă care-l privea pe Felix, dau de pământ cu ANI, în vreme ce-l amusină pe Vadim.

P.S. Pot accepta si realitatea că legea de înfiintare a ANI o fi fost făcută prost, ca mai toate legile din România. Dar asta nu e o scuză pentru ceea ce se întâmplă acum.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters