Pagini

duminică, 22 noiembrie 2009

De ce n-au votat secuii?

Prezenta la vot, ora 17.00...... 2004 .................2009

Covasna ..................................... 44,5%............... 26,66%
Harghita .................................... 48,07%............. 27,97%

De ce n-au votat secuii? În primul si-n primul rând, deoarece li s-a părut că prezidentialele din România nu-i privesc. Niciunul dintre candidatii cu sanse nu a lăsat să-i scape vreo promisiune favorabilă aspiratiilor lor, ca să nu riste să piardă mai multi dintre potentialii votanti majoritari.

„Secuilor li se oferă posibilitatea de a alege sub a cui preşedinţie doresc să fie cetăţeni de rangul doi ai României” (Izsak Balazs, preşedinte CNS). Mai multe, pe Evz.

În al doilea rând, Kelemen Hunor nu e genul de politician care să treacă sticla.

Iar în al treilea rând, Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a transmis foarte clar îndemnul ca secuii să stea acasă, după cum arată si afisul de mai jos, fotografiat de amicul meu Adi Moise.


Da - pentru autonomie, Nu - candidaţilor la preşedenţie” e îndemnul CNS, care explică, pe afis, că aceia care vor să meargă, totusi, la alegeri, e bine să-si anuleze votul


4 comentarii:

  1. nimeni nu mai intelege nimica,ne dam cu parerea si gresim!

    RăspundețiȘtergere
  2. @szilard demeter: Posibil. De-aia ne si dăm cu părerea, ca să ajungem să întelegem, nu?

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt curioasa de votul secuilor la turul 2. Cred ca atunci se va vedea ca nu toti merg sa aleaga numai candidatul maghiar.

    ideea ca TOTI merg sa voteze numai pe reprezentantii lor este gresita.

    Nu am fost sa votez, din motive personale, dar de câte ori am facut-o, la deputati i-am votat pe UDMR, si la prezidentiale pe reprezentantul PSD sau PNL.

    În Europa, dupa cum stii domina PP, adica PDLul nostru, desi recunosc ca strategiile PSOE de aici mi se par mult mai bune pentru populatie. Dar aici, chiar si în vreme de criza pot sa-si permita sa se îndatoreze prin nenumaratele masuri sociale.

    La noi, indiferent care, se vor gândi numai la osul lor.

    RăspundețiȘtergere
  4. @giuliaszavo: Si eu sunt foarte curios cum se va vota in Covasna si Harghita. Pronostichez că prezenta la vot va fi redusă.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters