Pagini

duminică, 1 noiembrie 2009

Sindromul Cristoiu la Chisinău

Un ziarist din Chisinău, lider de opinie respectabil, a amestecat planurile. Si-a imaginat că e mai mult decât este în realitate. E dezamăgit, si n-o ascunde, că noii lideri politici ai Basarabiei nu-i mai telefonează să-i ceară sfatul, ca în campania electorală. Alexandru spune povestea si dă referinte, în excelentul lui blog.

Eu cred că, în acest caz, problema nu e la politicieni; de la ei nu trebuie să avem asteptări foarte mari pentru că majoritatea se află sub vremi. Cei de deasupra vremilor sunt oamenii de stat, sunt aceia care fac istorie. Din păcate pentru cei care cred altfel, ziaristii trebuie să fie ziaristi, nu oameni de stat. Să încerce să rămână pe aceeasi linie, să apere aceleasi principii, în ciuda subiectivitătilor normale, pe care nu trebuie să le ascundă dar pe care, în orice caz, trebuie să le precizeze. Un politician îsi permite să fie ipocrit, un ziarist n-ar trebui să-si permită asta. E diferenta dintre cele două specii, cred.

4 comentarii:

  1. Probabil ca acolo exista (si) o relatie emotionala intre ziaristi si politicienii pe care (riscand) i-au sustinut.
    Este firesc ca publicul sa primeasca o motivatie din partea celor care-si semneaza opiniile in presa, pentru o eventuala viitoare detasare de cei pe care pana mai ieri i-au sprijinit.

    Citindu-l eu de ceva vreme pe Constantin Tanase, zic ca n-a facut decat sa-si ia "armele si bagajele" si sa treaca-n opozitie (treaba dificila, tot acolo-s si comunistii).

    Cred ca va urma o perioada destul de tulbure si pe la ei, pe-acolo, este bine, cred, ca ziaristii sa ramana deoparte.

    RăspundețiȘtergere
  2. @bbbb: Nu ştiu dacă soluţia e să stea deoparte. Important e să rămână ziarişti. Guvernele trec al dracului de repede.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ziaristi, cred eu, ca vor ramane ...

    "să ne trăim fiecare zi a vieţii noastre de parcă această zi ar fi ultimul nostru editorial"

    http://www.timpul.md/article/2009/06/05/2513

    RăspundețiȘtergere
  4. @bbb: Foarte bun text, foarte bun. Sunt jaloane la care trebuie să revii înainte de a o lua razna.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters