Curat constitutional
Mă întreb ce face un judecător al Curţii Constituţionale în seara dinaintea unei şedinţe importante, cum a fost cea de ieri, când s-a decis că Legea pensiilor e constituţională (aţi aflat de la TV).
Cum îşi limpezeşte el mintea, cum se roagă la Dumnezeu să-l ajute să interpreteze cât mai corect Constituţia? Ştiu, e o dovadă de naivitate să crezi că lucrurile se întâmplă chiaraşa. În realitate, la baza acestor decizii stau, de prea multe ori, interese politice, ceea ce e destul de neconstituţional, presupun.
A hotârî la vot strâns (5-4, să zicem) că ceva e constituţional, în condiţiile unor "blocuri politice" străvezii, înseamnă orice, numai principii să nă toase nu. Iar "o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are". Valabil şi dacă ar fi câştigat ceilalţi cu 5-4.
Votul strans demonstreaza tocmai lupta de interese si lipsa de constiinta a unor votanti. Nici nu ma asteptam la altceva. Oricum, si-au asigurat continuitatea si neamestecul in cele ce "li se cuvin" lor, juristilor, si nu le pasa ca dascalii, medicii, functionarii publici (doar in oarecare masura, cred) se zbat si lupta cu spectrul zilei de maine. Si si mai putin le pasa de actualii si viitorii pensionari. Dar de ce nu le pasa viitorilor pensionari oare, fiindca prea putini se implica?! E doar o intrebare retorica...
RăspundețiȘtergereRetorica, da.
RăspundețiȘtergere