Pagini

marți, 13 decembrie 2016

30.000 de lei, prețul măgăriei „Anonymous” de la România TV

Sancțiunile CNA post-campania electorală
Consiliul Național al Audiovizualului a sancționat măgăria nepereche de pe România TV, taxată zilele trecute de intervenția Dorinei Rusu, cu o amendă de 30.000 de lei și somație publică.
O pedeapsă prea blândă, prea blândă, apreciez. Sunt curios cum au decurs discuțiile în ședință.

În mod normal, ar fi trebuit ca asemenea mârșăvie să fie sancționată astfel încât să nu-i mai treacă nimănui nici măcar prin gând să pună la cale o asemenea manipulare grosolană. Ar fi trebuit cel puțin să fie adăugată întreruperea emisiei, în prime-time. Așa, prețul de 30.000 de lei pare mic. Chiar dacă e dublu față de cel plătit în trecutul nu prea îndepărtat de Antena 3 pentru altă măgărie, afacerea Gâdea - Julio Iglesias.

Că tot veni vorba de Antena 3, postul și-a primit și el partea de amendă, 5.000 de lei și somație publică, la fel ca B1 TV. Mărunțiș, adică.

NOTĂ. Mai jos, iată un citat din decizia CNA:

La aplicarea sancțiunii s-au avut în vedere, în special, emisiuni informative și emisiunea „Cheia zilei”, transmise în data de 09.12.2016, când s-a difuzat o înregistrare audio-video prezentată ca a fi din partea grupării de hackeri Anonymous, în cadrul căreia o voce (modificată digital) pretinde că incendiul de la clubul Colectiv a fost premeditat de miliardarul american George Soros în beneficiul lui Dacian Cioloș. Difuzarea înregistrării a fost urmată de discuții în studio, printre titlurile afișate pe ecran regăsindu-se: „ACUZAȚII-ȘOC: SOROS A PUS LA CALE TRAGEDIA DE LA COLECTIV; SOROS, TRANZACȚII DUBIOASE PENTRU FINANȚAREA OPERAȚIUNII COLECTIV; MINCIUNILE LUI CIOLOȘ, DEMASCATE ÎNAINTE DE ALEGERI; INCENDIAR: SOROS ACUZAT CĂ A REGIZAT CĂDEREA GUVERNULUI ÎN ROMÂNIA; LOVITURĂ DE STAT MASCATĂ SUB TRAGEDIA DIN COLECTIV, ADEVĂRURI ASCUNSE”.

2 comentarii:

  1. Sunt perfect de acord ca "faptele"acestor formatori de opinie au predilectia de a manipula publicul,de a minti,de
    a denigra,calomnia,s.a.m.d.,dar masura luata cade in derizoriu !O suspendare mica de cateva luni,o amenda de
    cca.2-3 sute de mii...
    Am un exemplu concret:o prietena imi tot felul de enormitati,calomnii la adresa unor anumite persoane politice,si contrariata am intrebat-o de unde stie;si mi-a enumerat posturile TV "amendate" !!!Daca la ea,licentiata,calatorita,citita,au prins,ce sa mai zicem
    de alti amarati,cu cateva clase !Ei,TV,sunt un MARE pericol !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-ați întrebat de ce Digi24 nu a luat vreo sancțiune? Sau ProTv?

      Ștergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters