Pagini

joi, 15 aprilie 2010

Smolensk cu S de la scenarită

Teoria conspiratiei e mare. Am citit pe Xpol o analiză documentată bine a principalelor posibile urmări ale accidentului de la Smolensk. Probabil că decapitarea liderilor politici si ai armatei va determina Polonia sa mai renunte la unele pretentii. A pune această concluzie în legătură cu vreo premeditare mi se pare, deocamdată, cam prea mult, fie si pentru o minte scenaritică precum a mea.

În aceeasi notă văd si imaginile de pe youtube, în care un cameraman amator ar fi filmat niste secvente imediat după prăbusire - pe coloana sonoră se aud două împuscături si un tip care zice în rusă (cred pe cuvânt că asta zice) că un supravietuitor ar fi fost împuscat în cap. Măi, să fie...



În fine, nu pot să cred nici în teoria potrivit căreia Lech Kaczynsky ar fi răspunzător de catastrofă pentru că ar fi ordonat pilotului să facă una sau alta.

UPDATE.
Hehe, si Băsescu crede la fel:

Radu Moraru: Da. Dar dumneavoastră decideţi peste capul comandantului de aeronavă? Că s-a tot spus, au fost speculaţii...
Traian Băsescu: Am auzit această dezbatere. Să ştiţi că numai un preşedinte iresponsabil s-ar băga peste...
Radu Moraru: Deci nu credeţi în varianta: Kaczynski intră în cabină şi spune, "Aterizaţi!"
Traian Băsescu: Nu.
din emisiunea Nasul, B1TV, 13 aprilie 2010

2 comentarii:

  1. Pai ce sa mai zic si eu... A, da: polonezii fac zilele astea mitinguri ca sa nu-l ingroape pe fostul presedinte in Cracovia, langa regii lor. Misto, nu? :) Si asta nu e scenarita, e realitita.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Laura Tomescu: Stiu de mitingurile cu pricina. Ambele „tabere” au argumente de luat în seamă.
    Dar realitita e la vedere. Din „scenarită” ne lipseste ceva esential.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters