Pagini

miercuri, 4 ianuarie 2017

Demisia unui jurnalist vertical (în ziua învestirii guvernului Grindeanu)

Anunțul privind demisia Ramonei Ursu...
Ramona Ursu tocmai și-a anunțat demisia de la Adevărul, pentru că patronul Cristian Burci consideră că presa din România a intrat în „epoca Năstase” și, deci, ziarul nu-și mai permite articole atât de critice la adresa noii puteri.

Salut gestul de onoare al Ramonei, cu care am lucrat câțiva ani buni și frumoși la Evenimentul zilei, pe când ziarul avea cea mai faină rețea de corespondenți din România. Îl salut ca unul care înțelege foarte bine prin ce trece. Salut gestul Ramonei cu durere.

Și, în același timp, îmi amintesc ce spunea un cititor al unei pagini de Facebook pe care o citesc uneori: un îndemn către jurnaliștii „bătrâni” să se întoarcă în presă, că e nevoie de ei. „S-ar întoarce, dar unde?”, era răspunsul dat de Dorina Rusu.

Din păcate, presa din România este condusă, cu mici dar notabile excepții, de oameni care au în ADN credința că „ne întoarcem în epoca Năstase”. Au această credință încă dinainte de a fi existat „epoca Năstase”. Nu știu cum se face, dar așa-i...

De partea cealaltă e o mână de jurnaliști care se încăpățânează și o altă mână de jurnaliști din „vechea gardă” care scriu pe bloguri sau site-uri mici, pe Facebook. Și mulți stundenți care, în ciuda a tot ceea ce se spune despre școlile de jurnalism din România, vin din urmă. Am încredere, chiar dacă Planul Dragnea include și revenirea la „epoca Năstase”. Sau tocmai de-aia!

2 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters