Pagini

vineri, 13 ianuarie 2017

Arma perfectă: frumusețe și inimă de gheață

Arma perfectă: frumusețe și inimă de gheață. Pe Culmea Veche, București. Foto: Calin Hera
După noapte vine zi, după ploaie vine soarele, după ninsoare vine topirea zăpezii și vine mocirla. Asta dacă vrei să fii cârcotaș și să vezi jumătatea goală a paharului. Nu e cazul, dar nu strică, în aceste zile cu un cer albastru minunat, să aruncați câte o privire piezișă (nu lăsați privirea să fie verrticală, s-ar putea să devină, prea târziu!) înainte de a trece pe sub o streașină.



Pentru că țurțurii-stalactită asta așteaptă: să crească într-o noapte cât stalactitele adevărate, în peșterii, în mii și mii de ani, apoi, la momentul oportun, să se desprindă spectaculos și să săgeteze aerul, pentru a se sparge în mii de cioburi pe trotuar.


Vedere din București. Imagine de pe strada Curtea Veche, cu cer albastru. Foto: Calin Hera

Nu cred că țurțurii își propun ca finalul lor să fie în creștetul vreunui trecător sau în ochiul care privește vertical, nu pieziș. Dar se pot produce accidente. Asta voiam să vă spun. Țurțurii de gheață sunt arme perfecte.

UPDATE. Există mai multe seturi de fotografii din seria Iarna pe uliță:

4 comentarii:

  1. Cand eram copil tata ma batea la cap sa privesc spre acoperisuri iarna, sa ma feresc de o eventuala desprindere a ţurţurilor... Un timp asa am facut, apoi mi s-a parut neesential, până in urma cu vreo cativa ani, cand "o tona" de gheata a cazut razant, de la inaltimea etajului opt, si mi-a sfâşiat mâneca hainei. Acum ridicarea privirii a devenit reflex. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte spectaculoși, mai ales când au dimensiuni impresionante. Dar când au și obiceiul să se transforme în... stalagmite, pe trotuar sau în capetele trecătorilor!!! Doamne ferește! Cum povestea Diana mai sus. Cât despre „gospodarii” din imobilele cu țurțuri.... cei mai mulți n-au nicio treabă cu pericolele de la streșinile lor.
    Numai bine și o duminică frumoasă!

    PS. Cum rămâne cu tema pentru Mfc? O să fie anunțată mai devreme, ca s-o pregătim?

    RăspundețiȘtergere
  3. Mă gândesc și la bieții gospodari. Csf? Ncsf.
    Ar trebui să cheme pompierii, mă gândesc, că n-ai cum să ajungi la armele alea înghețate cu o coadă de mătură, nu?

    Tema pentru MfC... Nu s-a oferit nimeni să facă provocarea. O voi face eu. La miezul nopții, să fie tip 24 de ore.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters