Pagini

sâmbătă, 1 octombrie 2016

Întâlnirea dintre artistul consacrat și cel aflat la început de drum

Maestrul Christian Badea și ucenicul Natalia Chiriac. Foto: Mădălina Barbărasă
Colega mea Madalina a surprins, într-o fotografie excelentă, relația specială dintre un artist consacrat (cel mai cunoscut dirijor român de operă din lume) și un artist aflat la primul spectacol din viață.
Pentru Christian Badea este Parsifal, spectacol pe care îl știe pe de rost până în cele mai mici detalii, și descoperirea unui talent care nu cântă, nu face muzică, dar are „ceva special în suflet”. Pentru Natalia, este întâlnirea cu un geniu și ocazia pe care orice copil o visează.

„Natalia a fost o întâlnire a destinului”, a declarant Christian Badea pentru News.ro. „Este o fetiţă foarte frumoasă, care oferă foarte multă dragoste prin ochii ei. Ce m-a impresionat este că are ceva special în suflet”, a mai spus dirijorul, care a decis ca simbolul lui Parsifal, „nevinovatul care salvează lumea”, să fie transmis prin chipul unui copil. „Nu este o metaforă mai bună”, a spus Badea despre alăturarea Nataliei cu Parsifal.

„Sperăm să fim apreciați pentru tot ce am făcut”


Articolul de pe News.ro citează și alți copii de la Liceul Floria Capsali implicați în proiectul Parsifal:
„Toţi ne descurcăm foarte bine. Sper să fim apreciaţi pentru tot ce am făcut. Ne înţelegem foarte bine toţi” (NataliaChirică).

„Baletul e totul pentru noi. Vrem să ajungem departe” (Daniel Teodorescu)

„Profesorii merită o răsplată după ce ne ajută. Nu este greu, pentru că, atâta timp cât viaţa mea este baletul, o fac cu uşurinţă” (Mihaela Istrate)

Miercuri, repetiția generală dedicată liceenilor și studenților 

Miercuri, 5 octombrie, de la ora 19.00, va avea loc repetiţia generală ”Parsifal actul I” de Richard Wagner la Ateneul Român, dedicată liceenilor şi studenţilor.

Deschiderea de gală a stagiunii Filarmonicii ”George Enescu” va avea loc vineri, 7 octombrie, de la ora 19.00, cu spectacolul-eveniment. O a doua şi ultimă reprezentaţie este programată pentru sâmbătă, 8 octombrie, de la aceeaşi oră.
Spectacolul durează 2 ore, fără pauză, iar accesul nu va mai fi permis în Ateneul Român după ora 18.55.
Biletele pentru reprezentaţiile din 7 şi 8 octombriepot fi cumpărate de la casa de bilete a Ateneului Român la preţul de 150 de lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters