Pagini

duminică, 30 octombrie 2016

Ziua cea mai lungă la Chișinău

Maia Sandu, candidata pro-europeană la Președinția Moldovei. Sursa: Unimedia
Mai sunt câteva ore din ziua cea mai lungă a Rep. Moldova. Ore în care încă se mai poate merge la vot. Îi rog frumos pe prietenii mei basarabeni de pe ambele maluri ale Prutului și din străinătate: dacă vă doriți ca oamenii din Moldova să trăiască mai bine, să aibă mai multe și mai reale libertăți, deschidere, stil de viață occidental, mergeți și votați Maia Sandu!



Sunt convins că toată lumea știe: la Chișinău se joacă mai mult decât alegerea unui președinte. Se joacă soarta pe termen mediu a țării. Niciodată un vot nu a fost mai răspicat decât cel de astăzi. Basarabenii au de ales între

  • Maia Sandu, o persoană cu sănătoase principii democrate, cu excelente conexiuni în Occident, un simbol al pro-europenismului. A studiat ASE în Moldova, a făcut un masterat la Harvard, a fost consilier al directorului executiv al Băncii Mondiale și ministru al Educației. Susține calea europeană a Republicii Moldova și este mai degrabă o unionistă
  • Igor Dodon, fost membru al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, ulterior preșdinte al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova, absolvent de ASE și fost viceprim-ministru. Susține apropierea Moldovei de Rusia (sprijinul Kremliunului e „pe față”) - aderarea la Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan ca variantă la Uniunea Europeană și militează pentru federalizarea Moldovei (implicit, recunoașterea Transistriei, deci acceptarea unei enclave rusești pe teritoriul țării).
Miza alegerilor de azi este intrarea într-un tur II, în care e posibilă și de preferat o mobilizare masivă a forțelor pro-europene, câte vor fi fiind și ele. Există riscul, mai ales după retragerea lui Marian Lupu, ca Igor Dodon să obțină victoria în primul tur. Lucrurile sunt mai complicate decât atât, le putem dezbate de mâine încolo. Acum, mai aveți timp să votați. Și să le țineți pumnii fraților basarabeni. Care au de ales între sufocare și libertate adevărată.

Prieteni basarabeni, vă rog frumos: votați Maia Sandu!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters