Pagini

miercuri, 4 martie 2009

79 de ani, din care 19 dăunători


Ieri a fost ziua lui Ion Iliescu. A împlinit 79 de ani. Consider că, în ultimii 19, a fost extrem de dăunător pentru România. Nu îmi dau seama dacă aş fi mers, de eram mai tânăr, să protestez în faţa biroului lui. Au făcut-o cinci tipi din Asociaţia "Noii Golani". Au vrut să aprindă o lumânare în amintirea martirilor de la Revoluţie, asa au spus. Si să-i dea lui Iliescu două tricouri pe care scria că fostul presedinte e criminal. "Ori au fost plătiţi pentru asta, ori este nesimţire. Au fost culeşi de pe drumuri şi folosiţi drept masă de manevră", a spus Iliescu. Mai multe amănunte, în Evz.

Dar altceva voiam să vă spun. E vorba despre Clubul de la Bucuresti. Ioana Lupea a scris un editorial în care a spus că toată această poveste înseamnă o încercare de relansare politică a lui Ion Iliescu si a fidelilor lui, bazată, în special, pe sprijinirea lui Sorin Oprescu pentru prezidentiale. Ion Iliescu, „un tovarăş perseverent în muncă”, după cum era caracterizat în dosarul de partid, nu merită subestimat. Încă. - Asa îsi încheia Ioana Lupea editorialul.

Împricinatul a răspuns prompt, pe http://ioniliescu.wordpress.com/: „Nu este vorba despre o structura de partid si nici nu-si propune sa se substituie unor asemenea structuri, ci de o organizatie vie a societatii civile care sa iasa din “tiparele inchistate, elitiste” ale unor constructii cu orientare predominanta de dreapta, ceea ce da si o falsa imagine, ca intelectualitatea romana ar fi predominant de dreapta.

O observatie: da, intelectualitatea română e, încă, predominant de dreapta. Aia de stângă a avut grijă să se compromită, iar noua generatie de intelectuali stângisti e mai degrabă falsă, e de stânga că i se pare cool.

În fine, mi-am notat, cu această ocazie, grupul de sustinători (unul si unul). Dacă vă era dor: Razvan Theodorescu, Tudorel Postolache, Mircea Malita, Alexandru Atanasiu, Razvan Voncu, Mircea Petrescu, Marius Guran, prof.Arman, Adrian Nastase, Ion Solcanu, Rodica Stanoiu, Grigore Zanc, Valer Dorneanu, arhitect Ileana Tureanu, fostul primar al orasului Ploiesti – Emil Calota, deputatul Marian Saniuta, Alexandru Mironov, Valentin Nicolau.

2 comentarii:

  1. Calin, cum a fost posibil ca aceste elemente ,,huliganice, fasciste, ordinare, manipulate de grupuri obscure'' sa tubure aniversarea tovarasului Ilici? Oare unde era Militia de odinioara?

    RăspundețiȘtergere
  2. Dan, aceste elemente au fost potolite la timp, asa cum s-a intamplat mereu. Cred ca numai istoria va putea pune lucrurile la punct. Prezentul e prea legat de reteaua de complicitati ca sa poata oferi revanse. Si, apoi, mai folosesc revansele la ceva?

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters