Pagini

luni, 9 august 2010

Refacerea celor două Românii

Cele două Românii despre care vorbea Adrian Năstase sunt mai actuale ca niciodată. Dar și mai confuze. Dacă la alegerile trecute Băsescu a sterpelit, pentru el si pentru PDL, o parte din poporul PSD, aceia sensibili la lozinci socialiste se întorc la matcă. Bla-blaul specific e mai credibil în gura lui Ponta decât în a lui Boc.
Dacă în România asta lucrurile se clarifică, în cealaltă, care contează, rămân tulburi. Ce să faci? Să stai lângă Băsescu si Elena Udrea si Adriean Videanu si Radu Berceanu si să te uiti în gura unui Gheorghe Flutur? Sau să te lasi fermecat de discursul lui Crin Antonescu într-atât încât să zici că frătia cu Dan Voiculescu (sau Adrian Năstase sau Viorel Hrebenciuc sau eternul si fascinantul Ion Iliescu) e doar o conjuctură necesară? Ce gândeste omul de bună credintă?

Eu nu cred că o nouă constructie politică e o solutie realistă, asa cum zice Cristian. Nu cred nici într-o nouă garnitură PDL-istă reformatoare (cred că PDL si-a trăit traiul). Cred că PNL e partidul condamnat să ofere solutia si am senzatia că nu face suficient pentru asta.

NOTĂ. Am scris si un editorial in Evz. Unii cititori au văzut în acest text un sprijin pentru Băsescu-PDL.

* „La orice ma asteptam, dar nu si la defectarea spre BaSSoi a dlui Hera. Probabil ca presiunile sunt puternice si fiecare om are pretul sau” - zice Garfield.
* „Pai vezi Hera, ca poti sa si gandesti? Numai ca nu o noua formatiune de dreapta e solutia, ci O SINGURA formatiune de dreapta” - zice Limberalul.

Îi contrazic pe amândoi. Dacă n-am fost suficient de explicit în editorial si în textul de mai sus, e doar vina mea - voi mai scrie despre asta, mai limpede.
Dar un lucru vreau să subliniez: nu e treaba mea să fac politica PNL, să transmit mesaje pe placul PNL. Dacă îsi imaginează cineva asta, greseste. Nu sunt vector de imagine al nimănui, decât, bun-rău, a mea si a acestui blog. Scriu fix ce cred eu. Stiu că pare dificil lucrul ăsta în presa anului 2010, în România, dar încă mă mentin intact si n-am de gând să renunt la asta.

4 comentarii:

  1. O fi PNL-ul condamnat sa ofere solutia, dar cu asemenea lider liberal (http://www.evz.ro/detalii/stiri/crin-antonescu-sunt-manios-ca-am-salariul-redus-cu-25-902726.html) e nevoie de mai mult decat o singura minune.

    RăspundețiȘtergere
  2. Lucian, omul a făcut mai degrabă o glumă, a vrut să destindă nitel atmosfera. Si a explicat, ulterior, că nu e nimic nelalocul lui atunci când un liberal tine cont si de interesul lui personal.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi se pare o gluma de prost gust. Mai ales venita din partea unui liberal care are sansele cele mai mari sa fie prim ministru al Romaniei. Si care, in mod sigur, stie ca mai urmeaza taieri si de salarii si de personal in sectorul public.

    Imi pare rau ... dar glumele nu fac casa buna cu un politician.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu cred ca dintr-o serie de nume insiruite, Dna Udrea ramane o speranta pentru viitorul Romaniei.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters