Pagini

marți, 10 august 2010

Băsescu încasează o lovitură dinspre PDL

Apele PDL nu sunt deloc limpezi si, în niciun caz, linistite. Partidul crescut artificial e ca o gogoasă care s-a umflat prea mult si stă să facă poc! (Am evitat facilul joc de cuvinte legat de numele presedintelui partidului.)
Avem, pe de o parte, vocile unor Cristian Preda, Sever Voinescu sau Monica Macovei, văzuti ca portavoci ale lui Traian Băsescu. Sunt extrem de vocali, n-are rost să vorbim acum mai mult despre ei. Avem, pe de altă parte, grupul de rezistentă.

Cea mai puternică voce e suprinzătoare: Radu F. Alexandru, bătrân pedist. A iesit în fată, într-un interviu pe care i l-a acordat Andreei Pora pentru revista 22. Spicuiri:

- „sunt o mulţime de lucruri pe care Traian Băsescu le amendează cu perfectă motivaţie. Întrebarea care se pune este în ce calitate o face? De preşedinte al României? ... Care este relaţia normală dintre preşedintele ţării şi oricare partid de pe scena politică...? Lista serviciilor pe care preşedintele Traian Băsescu le-a făcut PD şi PDL este extrem de lungă, dar trebuie să ne uităm şi pe lista deserviciilor pe care preşedintele Băsescu le face PDL.”

- „În măsura în care eşti preşedinte jucător doar într-o echipă, toate sentimentele şi toate resentimentele scenei politice şi ale opiniei publice se canalizează şi se revarsă în avantajul sau dezavantajul acelui partid. Iar, pe de altă parte, conducerea acelui partid, a PDL în speţă, este anulată ca autoritate, ca drept de a avea ultimul cuvânt în decizia pe care o ia.”

- „Emil Boc este un om a cărui principală „vină“ este o loialitate desăvârşită faţă de Traian Băsescu... Traian Băsescu subminează autoritatea preşedintelui partidului.”

- „N-am auzit pe nimeni din partid să fi fost întrebat. Ne-am trezit că s-a găsit soluţia ca PDL să guverneze cu PSD. Care a fost bilanţul, care a fost „câştigul“ acestei coaliţii contra naturii ştim foarte bine”

- „Declaraţiile pe care le face public (Băsescu - n.mea) nişte proaste practici.”

- „PDL trebuie să se dovedească un partid de sine stătător, care îşi ia soarta în propriile mâini şi că nu este un partid prezidenţial care nu execută decât ce vine de la Cotroceni. Cred că singura cale a PDL, în momentul de faţă, este să fie lăsat să funcţioneze, cu câtă minte, cu cât har, cu câtă cinste, câtă competenţă are, să funcţioneze absolut de sine stătător. PDL are dreptul la o evoluţie şi o soartă proprie.”

Întreg interviul, aici.

2 comentarii:

  1. Războiul este abia la început...

    http://bibliotecarul.blogspot.com/2010/08/analiza-pe-fisierul-video.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Da. Văd, chiar, mai multe războaie.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters