Pagini

joi, 23 aprilie 2009

Principele a primit OK-ul de la Rege

Azi s-a întâmplat ceea ce Principele Radu a anunţat de cel puţin trei ori în intervenţiile care au urmat după ce a anunţat intenţia de a candida: Regele Mihai I a transmis un mesaj de sprijin.

„Nu este un lucru obişnuit pentru un membru al Casei Regale”, a ţinut să precizeze Regele, care a spus că „Actul potrivit pentru ţară vine la momentul potrivit. Cred că acest moment a sosit.”

Cred că mulţi se aşteptau la o declaraţie televizată şi mai răspicată. Regele Mihai a ales să spună:

„Prin prezenţa în alegerile democratice pentru instituţia şefului Statului, Familia mea încearcă să unească şi să însănătoşească România de astăzi. Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor cu adevărat. Am toată încrederea că Principele Radu va putea să poarte această responsabilitate importantă şi acest ideal înalt.”

Oricum, pentru Principele Radu era OK-ul necesar. Depinde de PR-ul lui cum va reuşi să împacheteze acest mesaj astfel încât să-i dea spectaculozitatea necesară. În ceea ce mă priveşte, rămân cu acest „Vrem să arătăm cum trebuie slujit un popor cu adevărat”, care mi se pare o definiţie a ceea ce trebuie să fie un conducător.

Dar rămân, mai ales, cu regretul că Regele a fost împiedicat, cu furie, să se întoarcă pe tron, într-atât încât, acum, această idee pare dintr-un alt film...

UPDATE. Observ multi oameni dezamăgiti de mesajul Regelui. Două exemple: Mihnea si Pătrăsconiu, plus cititorii lor. E de înteles. Regele a făcut un gest ireversibil. În acelasi timp, cred că această reactie e o veste proastă pentru candidatul Radu Duda; multi-putini, e greu de crezut că monarhistii se vor mobiliza ca să mobilizeze votanti. Continuăm să trăim momente interesante.

UPDATE1. Aici e linkul către înregistrarea video.

5 comentarii:

  1. Cu tot respectul pentru intentia plina de candoare a Principelui Duda, inclin sa cred ca se va transforma incet si sigur in pestisorul-hrana pentru marele rechin. Gurile mai rele si inteleptii satului spun ca a plecat la drum predestinat... O alta rotita ce va scartai in mecanismul infect al politicii romanesti. Din pacate...

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Paul: Îmi place să cred că predestinarea de care vorbesti e doar un risc asumat întru înmplinrea unui scop înalt. Mărturisesc, mi-e greu să-l dibuiesc, la modul rational.

    @ alex: Un joc de sah presupune gândire, iar a lua sah mat nu e, până la urmă, deloc rusinos. Dar nici vreo mare glorie.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pur si simplu ma gandeam ca drumul e predestinat sa nu duca nicaieri, nu se iese la luminis...

    RăspundețiȘtergere
  4. e ceva dubios rău la candidatura lui duda si e ceva tragic in sustinerea ei de catre rege

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters