Pagini

marți, 7 aprilie 2009

Prezidenţiabilii faţă cu cazul „Gigi, gangsterul”

Am scris un comentariu în Evz, Patriciu îi arată lui Crin cum se face , în care analizam poziţionarea celor trei principali candidaţi la preşedinţie (Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Mircea Geoană) în perioada Gigi TV. Cu alte cuvinte, apreciez că raportarea la cazul «Becali, gangsterul» este primul teren de confruntare între principalii trei candidaţi la alegerile prezidenţiale din acest an. Nu mai aduc aici un copy/paste, nu stiu dacă ar rost.
Spun doar ceea ce am spus şi acolo: analişti cu pretenţii (Claudiu Săftoiu, CTP) spun că dosarul „Becali, gangsterul” urmăreşte reinventarea baronului de Pipera ca om politic şi propulsarea lui în campania pentru prezidenţiale. Aici ar urma să joace, fără să vrea, rolul de iepure de turul doi pentru Traian Băsescu.
Teoria unui scenariu atât de întortocheat e uşor aberantă, deşi ţine cont de o observaţie pertinentă: în turul al doilea, Băsescu ar avea probleme cu o alianţă PNL-PSD pro-Crin Antonescu sau Mircea Geoană, dar ar câştiga fluierând în faţa oricui altcuiva, deci şi a previzibilului Gigi Becali.
În rest, sunt perfect de acord cu Costi Rogozanu: „S-a văzut de ce e nevoie de presă scrisă zilele astea. În timp ce televiziunile au tras toate pentru Becali şi pentru inflamarea poporului, articole mult mai temperate şi mai raţionale au venit dinspre Cotidianul, „Gazeta Sporturilor“, „Adevărul“ sau EvZ.”
Curios, am ajuns la Costi via Tolo.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters