Pagini

vineri, 3 aprilie 2009

Gigi e dintr-un film cu gangsteri. Restul e prostie sau manipulare

Gigi Becali a fost condus la mititica la fel cum a fost condus la notorietatea ameţitoare la care a ajuns. Cei de la Protv au de ce să fie mândri: Elodia lor e mai tare.

Atunci când creionezi scenarii despre perdeaua de fum şi sufli fum mai mult decât, eventual, şi-ar fi dorit Cel-care-vrea-să-ascundă-ceva, eşti parte din scenariu. Hiperdezbaterea TV care a ocupat toată ziua de joi şi care se înghesuie pe Realitatea TV şi pe Antenă 3 şi astăzi caută să-l martirizeze pe Gigi Becali la pachet cu aducerea în prim-plan a Eventualului Sforar Băsescu.

Dezbaterea omite, din prostie sau voit, un lucru simplu: Gigi Becali şi-a folosit trupele. De ce? Fiindcă le are. (E o surpriză că Becali are trupe?). Dacă vine cineva peste ţine, dacă-ţi fură ceva ce-ţi aparţine, mi se pare foarte normal să te aperi, să-ţi aperi proprietatea. Atunci însă când îţi trimiţi armatele la bătaie nu mai e ceva normal; intri în filmele cu gangsteri.

Poate de aici prostia celor care au dus dezbaterea aiurea: în România, toată lumea proastă (dar cu ceafă rasă) are trupe. E fraier ăla care nu are cel puţin doi gealaţi (le zice bodyguarzi). Un coleg zicea: nu e ca la cartelurile columbiene. De acord, nu e. Dar nu e normal. Pentru că RomÂnia întreagă e sub ocupație. Pe bucăti, pe teritorii mai mari sau mai mici, România e controlată de trupe particulare. Nu e vorba de proprietate privată, e vorba de găstid e mardeiasi comandate de mafioti.

Un om simplu, un om cu bun simţ şi nu chiar prost făcut grămadă nu trebuie să accepte, să salute, existenţa acestor trupe de mardeiaşi. Plătit sau nu să spună la televizor una sau alta, fiecare român ar trebui să se gândească mai înainte dacă doreşte să trăiască într-o ţară civilizată, cu reguli, sau într-o junglă în care, ups!, te poţi trezi aruncat într-un portbagaj.

A, să nu-i uităm pe pungaşii care au crezut că dau lovitura cu Mertanul ăla lăsat cu cheile în contact: la bulău cu ei!

UPDATE. Am primit un comunicat de presă de la PNG-ul lui Gigi. Am retinut că nu e întâmplătoare arestarea presedintelui de partid (parcă se lăsase) cu două zile înainte de expirarea termenului-limită pentru depunerea listelor pentru europarlamentare, că un om ca Gigi, care a ridicat lăcase de cult si a organizat actiuni de binefacere nu merita asemenea tratament si-i îndeamnă pe membri si simpatizanti să aprindă o lumânare la biserică.

2 comentarii:

  1. Jiji si-a inscenat taraboiul. S-ar putea sa ma insel, insa toata tarasenia ii va fi rampa de lansare pentru prezidentiale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu cred in continuare ca te inseli, desi masina de manipulare TV a lucrat din greu la martirizarea lui. Eu cred ca e gangstereala chestia pentru care a fost dus la zdup, si nu „fleac”. Si cred ca n-a fost inca nimeni care sa comunice acest lucru in clar, limpede.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters