Pagini

miercuri, 11 ianuarie 2017

Iarna pe uliță. Calea Victoriei la vreme de zăpadă

Vedere din București. Alba Cale a Victoriei. Foto: Calin Hera
Calea Victoriei, la prima oră a dimineții de 11 ianuarie 2017. Mă rog, nu chiar prima, era deja ora 9.00. Dar orișicât.



Mi-au picat ochii pe acest cadru după ce m-am trezit pe „potecă” față în față cu un tânăr, ca într-o fabulă cu doi berbeci pe o punte pentru unul singur. Altfel decât în fabulă s-a întâmplat: ne-am dat amândoi la o parte, după ce ne-am măsurat, pentru o fracțiune de secundă, din priviri.

Adevărul este că îmi venise în gând un cadru în care apărea afișul unui spectacol cu Ștrumfi. Editorul meu foto a decis să renunțe însă la respectivul detaliu. Așa a rezultat cadrul de mai sus. Mai jos, e cadrul cu ștrumfi.

Vedere din București. Calea Victoriei - Capșa, dinspre Romarta copiilor. Foto: Calin Hera
Revenind la ulițele orașului, atmosfera era de basm. Oameni deszăpezind trotuare, oameni strecurându-se pe cărări înguste săpate pe trotuare încă nedeszăpezite. oameni care uitaseră pur și simplu că au treabă și se opreau să fotografieze, să se bucure.

Vedere din București. Calea Victoriei, dinpsre Capșa către Palatul Telefoanelor, cu o nuanță ușor sepia. Foto: Calin Hera
În ceea ce mă privește, am făcut parte din ultima categorie. Și m-am bucurat. Am privit iarna prin ochii copilului care sunt.

Vedere din București. Casa Centrală a Armatei. Foto: Calin Hera
Am aruncat un ochi și Casei Centrale a Armatei. Mai de la firul ierbii. Îmi place până și pata de culoare din vârful catargului. Cred că avem un drapel frumos. Așa mi se pare mie.


UPDATE. Există mai multe seturi de fotografii din seria Iarna pe uliță:


4 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters