Pagini

duminică, 22 mai 2016

Tentația scenaritei în cazul morții lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma. Sursa: News.ro
Pentru un popor scenaritic, așa cum e poporul român, moartea violentă a lui Dan Condrea este cel mai bun subiect de dezbătut la birou, în tramvai, la o bere sau într-un studio de televziune. Care e adevărul?
Dan Condrea este/a fost persoana cea mai expusă, ca să zic așa, din oribilul scandal Hexi Pharma. Dan Condrea știa totul despre această afacere oneroasă. Știa extraordinar de multe lucruri care, spuse, ar fi atras cine știe ce. A fost, desigur, principalul vinovat (chiar dacă oricine poate lansa presupunerea rezonabilă că Dan Condrea n-a făcut nimic de capul lui - poate nici ultimul gest).

Mașina lui Dan Condrea. Sursa: stirileprotv

O moarte convenabilă


Prin urmare, dispariția lui bruscă, într-un moment foarte important al anchetei Hexi Pharma, fără să fi lăsat vreun mesaj de adio (cel puțin până la ora la care scriu aceste rânduri), poate fi considerată o moarte convenabilă - dacă mi-e permisă expresia. Pentru că Dan Condrea duce cu el lucruri care. probabil, nu vor fi aflate niciodată.

DISTRUGERE CVASITOTALĂ. Criminaliștii și experții în accidente rutiere vor spune, sunt convins, ce părere au despre cât de distrusă a fost mașina în care a fost găsit un cadavru îmbrăcat în hainele lui Condrea și cât de desfigurat a fost acest cadavru - recunoscut de soție după haine!

Încă nu avem rezultatul testelor ADN. Avem, se zice, un martor, care spune că mașina lui a fost depășită de cea a lui Condrea, cu puțin înainte de impactul fatal, și ar fi rulat cu 150 km/h.

FĂRĂ FRÂNE. Va fi analizat de asemenea (abia aștept animațiile TV) detaliul că nu au existat urme de frâne înainte de impact, ceea ce poate fi argument fie pentru varianta sinuciderii, fie pentru cea a „umblării” la sistemele principale ale mașinii.

SCENARIILE PONTA-GHIȚĂ. Avem în același timp declarații considerate iresponsabile ale lui Sebastian Ghiță și Victor Ponta - care nu sunt chiar cele mai credibile persoane din România. Amândoi merg practic fără nuanțe pe scenariul crimei, după principiul că mortul nu mai poate spune nimic. Sebastian Ghiță aruncă și o idee rezonabilă: era imposibil ca un om precum Condrea să nu fi fost filat pas cu pas de la izbuncnirea scandalului încoace. Deci ar trebui să existe mai multe informații decât sunt vehiculate acum.

SCENARIUL SINUCIDERII. Pe de altă parte, există explicații ale psihologilor, criminaliști și ei, potrivit cărora Dan Condrea ajunsese, omenește vorbind, într-o asemenea stare, în mijlocul unor asemenea insuportabile presiuni, încât stâncă să fi fost și tentația sinuciderii ar fi putut fi de nerefuzat (dl. Butoi nu s-a exprimat chiar așa, dar ăsta era mesajul).

AMINTIRE CU DUMITRU TINU. Dacă mă întrebați pe mine, habar n-am ce s-a întâmplat. La fel cum habar n-am ce s-a întâmplat cu Dumitru Tinu, de a cărui moarte violentă mi-am amintit în această seară.

Știu și că oricare va fi varianta oficială și oricât de bine argumentată va fi ea, românii vor fi împărțiți în două grupuri: cel mai numeros va crede că Dan Condrea a fost ucis ca să tacă, cel mai puțin numeros va crede că omul a murit pur și simplu, de voie sau nu, într-un accident rutier.

4 comentarii:

  1. Sub influenta filmelor (proaste), ma gandesc ca omu' e bine-sanatos pe undeva; dosarul se inchide, lumea-i fericita; punct si de la capat. Doar zic... pentru ca tot ai amintit scenarita. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Avand o imaginatie foarte bogata, as merge si eu pe varianta Dianei. Pentru ca toata povestea e prea cusuta cu ata alba si prea oportuna, ca sa zic asa, ca sa crezi ca a murit pur si simplu intr-un accident auto nefericit. Oricum noi nu o sa stim adevarul niciodata...

    RăspundețiȘtergere
  3. În adâncul sufletului, cumva, îl știm.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters