Pagini

luni, 25 ianuarie 2016

Diabetul o boală urâtă, de care te poți feri, la o adică (P)



Dacă ar trebui să iei cu tine 30 de oameni reprezentativi pentru populația Globului, unul dintre ei ar fi bolnav de diabet. Cel mai probabil să se întâmple acest lucru ar fi dacă în grupul tău de robinsoni s-ar afla persoane native americane din Arizona sau provenind din Insulele Pacificului de Sud. Ori hispanici, ori afroamericani. Dacă ai face acest experiment în anul 2030, ai avea nevoie de numai 20 de oameni pentru a găsi un diabetic. Deci e bine, din ce în ce mai bine. Zâmbet amar. Îngrijorare. Și de ce să nu vorbești despre diabetul zaharat?! 



E o boală urâtă. Bun, suntem cu toții de acord că nu există boli frumoase, dar asta e chiar urâtă. Și nici nu e pe deplin verificat dacă există o cauzalitate genetică clară. Studiile spun că diabetul de tip 2, care are cea mai mare incidență (90% din cazurile de diabet), reflectă mai degrabă obiceiuri alimentare și stil de viață asemănător, în cadrul unei familii, decât implicații ADN. Altfel spus, fratele unui bolnav de diabet are același risc de îmbolnăvire ca oricare alt om, cu excepția situației în care blonavul inițial are greutate normală; atunci fratele lui are un risc de îmbolnăvire de două ori mai mare decât restul populației. Dacă unul dintre părinți are diabet, riscul e de trei ori mai mare decât al altora, iar dacă ambii părinți au diabet de tip 2, atunci sunt șanse de 50% să se îmbolnăvească și fratele sănătos.

Mult mai periculoase sunt deci stilul de viață nesănătos, sedentarismul, obezitatea, alimentația nepotrivită (care merg mână-n mână).

Dacă v-am reținut atenția, atunci țineți minte: PREVENIȚI, TRATAȚI, PĂSTRAȚI CONTROLUL!

Complex de multivitamine pentru reglarea glicemiei



FavioUrmează pauza de publicitate. În timpul căreia privim clipul despre Favio, un complex de multivitaminte (16 vitamine) pentru reglarea glicemiei, despre care producătorii spun că este „special formulat pentru menţinerea valorilor normale ale glicemiei și susţinerea funcţionării normale a pancreasului endocrin”. Administrarea acestui complex de multivitaminte pentru reglarea glicemiei ajută, potrivit aceleiași surse, la mai multe lucruri, între care menținerea unor niveluri normale ale glucozei în sânge; funcţionarea în condiţii normale a glandei tiroide; coagularea normală a sângelui; menţinerea vederii normale și așa mai departe. 

Dacă doriți să știți care sunt vitaminele din acest medicament bun pentru reglarea glicemiei și ce altceva mai conține, mergeți direct la sursă

Acesta este un supliment alimentar șamd (știți textul acela din finalul clipurilor publicitare dat pe repede-înainte).

NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters