Pagini

marți, 27 martie 2012

Jos traseismul! Sus traseismul!

Sorin Frunzăverde, probabil cea mai de calibru achiziție posibilă în contextul actual
Cei din PDL au primit o lovitură puternică prin plecarea lui Sorin Frunăverde la PNL. Probabil că vor mai urma. Nu le plâng de milă, o merită cu vârf și îndesat!

Pentru liberali, mișcarea face parte dintr-o logică electorală pragmatică. Un pragmatism pe care eu, personal, nu-l înghit, pentru că se traduce prin „scopul scuză mijloacele”. Am spus de câte ori am avut ocazia: dacă folosești mijloacele celui pe care vrei să-l înlocuiești, dacă te transformi în cel pe care vrei să-l înlocuiești, atunci la ce e bună schimbarea (pentru mine, omul simplu)?

Ce face acum PNL? După ce a criticat vehement și pe bună dreptate pesederizarea din vremea lui Adrian Năstase și pedelizarea/uneperizarea băsesciană, a ajuns la concluzia că schema funcționează. Înregimentarea lui Sorin Frunzăverde e doar deschiderea robinetului. Am citit în această seară știri triumfaliste provenind de la PNL Ilfov și PNL Vaslui, potrivit cărora zeci de primari și consilieri locali sau județeni din PDL sau UNPR vor să candideze pe listele USL.

Dacă îi vor accepta, în ideea că, astfel, își vor asigura vreo majoritate, ar face bine să știe că acea majoritate va fi una mincinoasă, conjuncturală, oportunistă. Ar fi un mesaj deplorabil transmis bazei partidului, liberalilor din teritoriu care și-ar vedea visul de a candida năruit din cauza celor cu care, până deunăzi, s-au luptat.

Revin: la ce bun să mai mergi la alegeri dacă vor candida aceiași oameni, care și-au schimbat echipa?

PNL ar da un mesaj de forță dacă ar condamna traseismul politic și acum, când poate deveni beneficiarul acestuia. Tot așa, ar da un mesaj de slăbiciune și murdărire dacă își va deschide porțile pentru oameni slabi la caracter și subțiri la doctrină.

4 comentarii:

  1. "vor candida aceeași oameni"

    dom'hera, putetzi corecta?

    RăspundețiȘtergere
  2. ups! multumesc frumos pentru observatie (stiu ca suntem prieteni vechi)

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitări pentru curaj. Mulţi tac - îi includ aici şi pe cei aflaţi de cealaltă parte a no man's land-ului faţă de tine, când chestii identice se petrec acolo.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters