Pagini

luni, 5 martie 2012

Nu contează ce a spus Crin, contează ce-a zis Preda c-a spus Crin

O declaraţie făcută de Crin Antonescu într-un interviu a fost interpretată de un adversar politic (Cristian Preda) şi rostogolită de câţiva jurnalişti nepricepuţi sau prost intenţionaţi, transformându-se într-un "adevăr" pe care, posibil, se va bate monedă.

Nu contează ce a spus unul sau altul, contează ce se spune că a spus. Atunci când vorbim despre lamentabila clasă politică din România trebuie, dacă suntem corecţi, să pomenim şi despre lamentabila clasă jurnalistică din spaţiul carpato-danubiano-pontic.

Aici e interviul original, mai jos e fragmentul de la care s-a pornit:

AGERPRES: În ce scenariu v-aţi depune mandatul?
Crin Antonescu: În ce scenariu aş demisiona de la conducerea PNL? Păi în scenariul în care USL nu câştigă alegerile parlamentare. Înţelegând prin câştigarea alegerilor parlamentare formarea următorului Guvern.
Iar aici şi aici şi în alte locuri e declaraţia lui Cristian Preda (făcută la Colegiul Director al PDL, unde a participat la invitaţa personală a lui Emil Boc), redată mai jos:

CRISTIAN PREDA: "Ţelul nostru este să-i dăm o mână de ajutor lui Crin Antonescu să plece de la şefia PNL. Dacă îl ajutăm pe Crin Antonescu să rezolve problema pe care o are, dacă nu duce PSD la guvernare, cred că vom face un progres pentru toată lumea".
Drăguţ e titlul din Ziarul de Iaşi: "Crin Antonescu si-a anuntat plecarea de la conducerea PNL".
În fine, au fost prea multe ziareşi site-uri care au luat de bună declaraţia lui Preda, fără a face o minimă verificare asupra a ceea ce a declarat Antonescu într-adevăr. Ceea ce e naşpa.

P.S. Probabil că mâna de ajutor cea mai dibace a fost dată de Mediafax, care a scris, pe nemestecate, aşa:

Cristian Preda a insistat pe ultima declaraţie a liderului PNL Crin Antonescu, care a anunţat că va demisiona de la şefia PNL dacă PSD nu ajunge la guvernare.

3 comentarii:

  1. Daca USL castiga alegerile dar PNL ramane tot in opozitie? :D
    A inceput deja campania electorala, fumigenele apar din toate directiile.

    RăspundețiȘtergere
  2. exista sanse ca USL sa nu castige pe atat pe cat se asteapta cu totii; insemnand ca exista si posibilitatea ca Antonescu sa cedeze sefia PNL-ului. cu toate astea, nu cred ca e tocmai o chestiune rea. ar putea fi o schimbare benefica pentru liberali.

    RăspundețiȘtergere
  3. vivat, Mopo: se pot face jdemii de analize, tot ce am vrut sa arat e ca prea se pune botu' la orice declaratie politicianista.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters