Pagini

vineri, 29 aprilie 2011

Partidul lui Sebastian Lăzăroiu are noimă

Văd că lumea zice ba că Lăzăroiu a fost zburat a) ca urmare a declaratiilor despre UDMR, ba că b) e vorba de o strategie vizând crearea unui nou partid.
Eu am mers pe varianta b) imediat ce am aflat stirea. Mă enervează că Ponta spune acelasi lucru :).
În tableta TV scrisă aseară spuneam că poate fi vorba de o nervozitate legată de sansele lui Blaga de a câstiga sefia PDL. Poate fi asa, poate fi altfel. Vreau să spun că un nou partid „face sens” si dacă PDL e câstigat, conform planului, de Emil Boc. Pentru că un nou partid, să-i zicem Miscarea Populară (cu Lăzăroiu strateg) ar putea atrage ceva nehotărâti, ceva liberali, ceva nationalisti, ceva orice (ce-ati zice dacă Miscarea asta ar momi cumva ceea ce a rămas din PNTCD, să spunem?). În orice caz, n-ar stirbi nucleul pedelist, care s-a restrâns acum la baza de 15-17%.
Deci pare o miscare pusă la punct (rămân la această impresie), izvorâtă fix din mintile strategilor Băsescu si Lăzăroiu. Rămâne de văzut.

10 comentarii:

  1. Eu cred că aceia care au capul pe umeri ştiu că un partid oricum şi-ar schimba numele şi oricum s-ar scinda tot acelaşi e... Dar na, sunt şi care nu vor să vadă :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar câti sunt cu capul pe umeri?
    Iar povestea unui nou partid e, mereu, o optiune.

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred că majoritatea după ceea ce s-a întâmplat în România în ultimii ani. dacă nu, atunci ne merităm aleşii şi soarta.

    Un nou partid este o opţiune, dar toată lumea ştie că nu este decât un lup cu alt păr şi acelaşi nărav.

    Hai să fim serioşi? Cine nu s-a lămurit de Lăzăroiu? Oare nu e evident că el nu are idei ci doar puneri în practică ale ideilor altora? Ce fel de membri ai altor partide i se pot afilia? Doar cei care îşi urmăresc interesele şi nu au nici un crez în viaţa asta, care au migrat din partid în partid precum cucii dintr-un cuib în altul. dacă aceştia sunt mebrii noului partid, atunci îi merită şi se merită, iar eu nu plâng că se duc acolo în pâinea caldă a braţelor tovarăşului Lăzăroiu :).

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar trebui sa fie o optiune cat mai indepartata de Traian Basescu, ceea ce e greu de crezut. Cat mai era cota presedintelui in ultimele sondaje - sub 10%?

    Mai e o miscare interesanta, sa vedem in ce schema cu PDL intra Dinu Patriciu. S-ar putea sa asistam la o dubla scindare, PDL si PNL.

    RăspundețiȘtergere
  5. Imi aduc aminte ca in campania electorala Lazaroiu a spus ca nu intentioneaza sa continue in pozitia de consilier daca Basescu va castiga un nou mandat. Iar la putin timp dupa alegeri, intrebat despre asta a spus ceva in genul "mai raman cat va fi nevoie".

    Eu cred mai curand ca pur si simplu a venit acel moment. E posibil ca declaratia privind UDMR sa fi fost elementul declansator. Cat despre teoria lui Lazaroiu cu Alba ca Zapada, Basescu a spus clar intr-un interviu ca nu o sustine. Basescu e om de partid, stie ce inseamna forta unui partid si cat de greu e sa organizezi asa ceva, cred ca a fost sincer atunci cand a respins ideea lui Lazaroiu, si mai mult decat atunci, cred ca are dreptate. Experienta lui practica il ajuta sa vada lucrurile mai lucid decat diversi teoreticieni ce n-au facut niciodata politica. Asta cu noul partid e o vorba frumoasa, insa in practica este extrem de dificil.

    Cat despre Lazaroiu, e un om bogat, nu cred ca a fost o decizie foarte grea. E posibil sa incerce in continuare sa isi vanda ideea, e posibil sa se gaseasca si cumparatori (mai ales dintre aceia ce pot plati din bani publici) dar sunt foarte pesimist in ceea ce priveste sansele de succes.

    RăspundețiȘtergere
  6. @vivat, ziceam undeva că niciun partid nu va intra in alegerile generale de anul viitor cu actualii lideri. Să vedem.

    RăspundețiȘtergere
  7. @joness, stiu că e greu, imposibil să faci un partid nou. E mult mai greu decât să faci, în 1990, Partidul Liber Schimbist si alte năstrusnicii care au fărâmitat electoratul potential al partidelor istorice. Dar nu imposibil si niciun efort nu e inutil dacă patria o cere. În acelasi timp, da, cred si eu că S.L. e un om bogat, lucru pe care îl merită (e foarte inteligent).
    P.S. Da, cunosc acea declaratie si stiu niste discutii; dar cred că, pt Lăzăroiu, a pleca pur si simplu de la Cotroceni nu e un exit convenabil. Are/a avut variante ceva mai interesante decât să scrie pe Madame Blogary.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Lady Allia: Poate vor fi ceva oameni care s-ar afilia, unii cu ordin, altii din plăcere.

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu credeam că domnul Lăzăroiu va fi răsplătit, după îndelunga colaborare prezidenţială, cu un post barosan pe undeva... Nu de alta, dar de auzit se tot aude.

    RăspundețiȘtergere
  10. Probabil că mai are de făcut si chestia asta si abia apoi urmează o ambsadadă linistită. Dar unde mai e liniste in ziua de azi?

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters