Pagini

miercuri, 5 ianuarie 2011

Cum a pierdut PNL un vot...

Pe mine mă deranjează apropierea PNL de partidul patronat de Dan Voiculescu. Iar oficializarea ei mă dezgustă. Încerc să nu judec subiectiv, dar tot nu văd care e folosul aliantei PNL-PC.

Cred că Antonescu a pariat gresit. A mizat pe faptul că lehamitea votantilor liberali va trece odată cu apropierea de alegeri. Speră că, în fata urnelor, neavând alternativă si fiind grabnic doritori de a scăpa de Băsescu si PDL, alegătorii liberali vor vota, totusi, PNL-PC (cu multă lămâie).

Acest tip de pragmatism tine cont si de pierderi secundare (cum ar fi, de exemplu, votul meu). Înseamnă că, pierzând un vot, PNL (sau Crin Antonescu, care are nevoie să depăsească masa critică necesară pentru a avea sanse reale la prezidentialele din 2014) câstigă alte două la schimb. De unde? Eu nu văd nici nehotărâtul care, prin această mutare magistrală, va decide să voteze Alianta cu Felix, si cu atât mai putin pedelistul sau pesedistul care ar putea-o face. Închid ochii si nu mi-l pot imagina, fac ochii roată prin metrou sau pe la tară si nu-l aflu.

Atunci, ce?

Nu-mi spuneti despre Antena 3, Mihai Gâdea si Mircea Badea. E fix-pix. Alegerile nu se mai câstigă având o televiziune, oricât de bună ar fi ea (iar Antenele nu sunt mostre de credibilitate). Era esential să ai o televiziune atunci când exista doar una. A fost importantă schimbarea de macaz a ProTV, în ceasul al 12-lea, în anul 1996, dar atunci peisajul teve era alcătuit din tot mai obosita TVR, săltăretul Pro TV si o Antena 1 doar nu pic mai necenusie ca TVR-ul.


Nu-mi spuneti, vă rog, nici despre banii lui Voiculescu. Spuneti-mi, în schimb, de dosarul „Felix”...

Am auzit si teoria că celor de la UDMR trebuie să le prezinti o alternativă cât mai bine conturată, inclusiv formal. Ar putea fi ăsta un motiv bun pentru care să merite să te faci frate cu Dracu'? După părerea mea, nu.

Revin.

UPDATE1. Consemnez părerea de bun simt a lui Cătălin Tolontan si contributiile la discutie (1 si 2) de La coltu străzii.

UPDATE2. Na, c-am scris si un editorial în EVZ.

31 de comentarii:

  1. Crin Antonescu a constatat ca se intelege de minune cu Dan Voiculescu. Nu stiu daca ura viscerala impotriva lui Basescu, superficialitatea, vreun calcul politic cinic (asta ar fi varianta optimista, de fapt utopica)sau interese materiale concrete l-au facut sa treaca peste mizeria morala a fostului sef de la Crescent. Nici nu ma intereseaza.

    PNL nu o sa castige absolut nimic ce nu putea castiga si fara un asemenea moment jenant, ba chiar o sa piarda. S-ar putea ca Antonescu sa castige ceva el personal. Ceea ce e sigur este insa ca Voiculescu a castigat deja destul de mult: o sa se umfle la propria televiziune din postura de lider al "Aliantei de Centru Dreapta" (poate il pun chiar presedinte de onoare, mai stii?), iar partiduletul proprietate personala si-a asigurat grupuri parlamentare proprii dupa urmatoarele alegeri, pe seama amaratilor ce vor crede ca voteaza cu liberalii.

    RăspundețiȘtergere
  2. E o decizie atat de stupida. PC ar trebui lasat sa moara de singuratate, e un partid care nu exista. S-a dovedit in cazul ultimelor alegeri ca sa ai o televiziune la dispozitie nu te ajuta cu mai nimic. Nu inteleg ce crede Antonescu ca poate castiga din asta. As vota PNL, dar n-as vota niciodata ciorba asa facuta din resturi, cu conservatorii.

    Basescu este al naibii de norocos, din pacate.

    RăspundețiȘtergere
  3. @joness: Sunt perfect de acord: PNL nu are de câstigat nimic si nici omul politic Crin Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  4. @KingSnake: Da, mai că-mi vine să cred că Băsescu a reusit să infiltreze vreun ciuriburi lângă urechea gingasă a lui Crin Antonescu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Calin, e usor pentru tine (din domeniu) sa sesizezi supralicitarea televiziunii in jocul politic.

    Insa multi politicieni chiar cred ca se poate face politica doar cu televizorul. Sunt pur si simplu fascinati de aceasta jucarie cu care intri in sufrageriile oamenilor. Si reactioneaza hipnotizati precum acei tineri jurnalisti veniti in vizita despre care scriai acum o luna.

    Asta mie imi dovedeste suficienta si superficialitatea lui Crin Antonescu. Pana la urma omul nu e de condamnat, are mai multe prezente in studiouri decat in Parlament. Acum fara glume, chiar nu judec faptul ca vrea sa-si asigure un suport media solid pentru toate mesajele sale viitoare fiind dispus la orice compromis pentru acest suport mediatic. Mai stii, poate chiar e o tactica invingatoare si suntem noi prea pretiosi.

    Raman insa la parerea mea ca PNL supraliciteaza castigul adus de vuvuzelele TV/FM/TEXT ale lui Felix.

    PS: Mi-am amintit de zicerea "din suflet" a lui Felix. "Ziaristii sunt noii securisti" va ramane un citat celebru al acestei decade, mai ales venind de la un adevarat securist, d-asta de rang inalt, nu vreun chioscar-puscarias precum SOV.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Călin Hera,

    Rolul unor mass media în politică nu trebuie supralicitat, dar nici minimzat. Cred că PNL şi-a atins limita de voturi pe care o putea atrage din electoratul PD-L (sau fost PD-L, mai exact). Şansa PNL este să mai rupă procente de la electoratul care în acest moment ar vota PSD, ca alternativă anti-Băsescu. Or tocmai acest electorat puternic centrat pe mesajul anti-Băsescu se uită la Antene. Cât de mulţi vor trece în barca galbenă a lui Crin e greu de spus. Sau dacă va câştiga pe măsura pierderilor.
    Al doilea aspect important care trebuie avut în vedere este mesajul transmis liderilor locali, ai membrilor partidelor. Tocmai fiindă sunt mulţi care văd această alianţă între PNL şi Intact Media (cu anexa politică PC) o întărire a PNL, liberalii devin un magnet pentru membrii ai celorlalte partide. Gândeşte-te cât de mult contează, în România de astăzi, ca să treacă la tine oameni din partidele adverse care controlează teritoriul. Aici cred că e cheia problemei. Dacă PNL pozează suficient de credibil în viitori câştigători, vor căpăta mulţi aliaţi noi. Aşa cum nimeni nu vrea să rămână în barca ce se scufundă (PD-L), toţi vor dori să fie în tabăra câştigătoare când se vor împărţi bunătăţile, într-o viitoare guvernare.

    RăspundețiȘtergere
  7. e o prostie asta e si parerea mea.
    Intelegeam sa semneze pnl un protocol cu pntcd-ul lui Sarbu, ramura milutz aproape inexistenta odata cu plecarea acestuia si nicidecum cu pc. In cazul ala bloca complet orice "incercari" si "scremeturi" pdliste la "crestin democratie".


    televiziune este intradevar "fix pix". voiculescu nu-si permite azi sa nu ii mai dea pe sticla pe psdei si liberali pt ca il mananca pdlistii.

    Puteau face o alianta "punctuala" pt guvernarea de criza si demitere guvern cu psd-ul (care conteaza) nu cu pc-ul si in nici un caz pe perioada lunga de timp.

    RăspundețiȘtergere
  8. @PNL nu are de câstigat nimic si nici omul politic Crin Antonescu.
    CU TRISTETE:
    avem PNL ?
    Exista omul politic Crin Antonescu?De fapt,nimic nu ma mai mira,daca acest homunculus e considerat om politic,aferim ...Crin,Ponta si Vadim ,trei pacalici ce au speriat vestu ' ,dezamagind estu'

    RăspundețiȘtergere
  9. Este un mister si pentru mine aceasta alianta.Pana la un anumit punct.Pe de o parte,inexplicabila alianta a doua partide ce au in istoria lor oameni atat de diferiti,principii atat de diferite(cum sa asezi un Bratianu alaturi de un nume de cod mizerabil?)si,pe de alta parte, explicabila iluzie a acestui personaj de o incopetenta geniala,conducatorul,momentan,al PNL.

    La ultimele alegeri,domnul Djuvara si-a exprimat dezgustul,intr-un mod cat se poate de elegant,fata de alegerea facuta de catre Antonescu la vremea respectiva.Probabil ca atunci ar fi fost momentul sa existe mai multe persoane care sa reactioneze intr-un mod vehement,posibil sa nu se fi ajuns aici.

    Astept reactii mult mai dure in urmatoarele zile din partea altor membrii sau sustinatori PNL.Si mai astept inlaturarea acestui domn Antonescu de la conducerea Partidului Liberal.Pentru ca pe mine,votant liberal,aceasta alianta,la fel ca si cea de la ultimele alegeri,ma rusineaza si ma dezgusta!

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca n-am voie sa zic despre bani si televiziuni...
    Altceva "nu ezista..."

    Daurel

    RăspundețiȘtergere
  11. Ancient Greek Sandal

    The sandal is a type of christian shoes, which has been with us since ancient days, the staying fingers and additional parts of the foot shown. In Andalusia, Mexico and other Latin American places is also described as "flip-flop." In Chile they utter "chala". Other varieties of flip flops are the "flip flops", "sandalias" (Balearic origins, composed of a strip of skin on the jeep, and another one could be inserted either on the jeep or back heel) or [url=http://www.christianlouboutinshoessell.com]louboutin[/url], of Mexican beginning.
    Just how much do you are aware pertaining to the progress of the [url=http://www.christianlouboutinshoessell.com]christian louboutin[/url]?

    LV Shoes esparto or V millennium BC C. encountered in Spain ,christian louboutin flip flops are normally utilised in the hot months or the seashore, there are a selection of colorization and types, as style. In Europe and North America are used by both equally men and females, whereas in South America, their utilization is restrained to the women attendees (although in some states of this region there usually are athletic shoes created for adult men, which are put into use as casual [url=http://www.christianlouboutinshoessell.com]louboutin sale[/url].)

    Up-to-date sandal

    In frigid environments, louboutin footwear, are pretty much solely used by women of all ages who have offered this footwear the reputation of "star" of vogue, by adding a heel. Consequently, the slipper is currently associated with womanly luxury, and can be viewed in the course of the year, at the foot of the ladies when they go to gala events.

    Relating to fashion professionals, the sandal is In this modern time,sandals are popular amongst the ages of almost all people mainly because they are very fascinating for women, trendy for working stuffs,more comfortable for the elderly to [url=http://www.buy-christian-louboutin.com]buy louboutin sandals[/url]. Since it is growing hotter and hotter, a broad seleciton of sandals have been released into the marketplace. Lots of of them are highly captivating and stylish, you can not help fall in love with all of them,especially girls and stylish ladies.Nonetheless,extremely several people already know the evolution of the very [url=http://www.christianlouboutin-store.com]christian shoes[/url]. that very girly, to be used specifically not including socks. Should differentiate between "Chancla" or "Chancleta" of the "sandal", since the former are used every day and "between" house "while the sandal alludes to get louboutin, this is applied for the most part for distinctive events, get-togethers, conferences, workplace, for theirt substances are much better. The sandals are now a trendy item rather than first attempt. This can be accomplished by hand or produced from distinct fabrics.

    For example:

    knits (Crochet, Macrame, Tunisian, two needles)
    jute, material and other woven fabrics
    leather
    materilas fabricated (tapes)
    carton cardstock and derivatives
    timber strands of banana leaf or comparable (sisal)

    Moreover,relating to the creators in [url=http://www.christianlouboutin-store.com]christian louboutin store[/url], the sandals are of 5 major components:

    1, the shoe blazon is informed relating to ergonomic. Shoe physique is variable as well as favorable for an assortment of panic for the visitors;
    2, it is light in weight, flexible and also possesses ideal shock absorption;
    3, sole is authentic valor and abounding of potency;
    4, there is sufficient amplitude for shoes or boots;
    5, mold, odour resilient, breathable, watertight, damp assimilation, quick-drying are all its figures. Hardly any quantity in assisting or acreage circumstances, and so forth, there is absolutely no trouble.

    RăspundețiȘtergere
  12. PRIN ACEASTA MUTARE, CRIN ANTONESCU SI-A TAIAT SINGUR CRACA DE SUB PICIOARE

    RăspundețiȘtergere
  13. breb, am folosit în editorial imagine cu elevii fascinati de studioul tv din redactia evz ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. GERULA: E exagerat să-i pui pe acelasi plan pe Crin, Ponta si Vadim. Totusi.

    RăspundețiȘtergere
  15. diana: sincer, nu stiu/nu cred că vor fi reactii dure; crin e, în felul lui, un mic dictator. În orice caz, unul suav ;)

    RăspundețiȘtergere
  16. daurel: e prea banal să zicem despre bani si televiziuni

    RăspundețiȘtergere
  17. TANO: asta e si suspiciunea mea; dar, vom vedea

    RăspundețiȘtergere
  18. Cele două voturi pentru un vot pierdut, PNL speră să le câştige din convingerea celor nedecişi.

    Din păcate pentru PNL, nu vor pierde numai voturile celor care nu vor PNL-ul lângă PC, dar vor pierde şi locurile politice pe care le vor ceda PC la alegeri... căci lista candidaţilor va fi comună.

    Dacă se va schimba şi legea electorală şi va descrie un alt model de uninominal... PNL va pierde iarăşi nişte procente.

    PNL riscă foarte mult şi, oricât am dorit să-l aplaud pe domnul Antonescu, constat că este un preşedinte de partid mult inferior domnului Tăriceanu. Pe lângă asta, este absolut absent de peste tot. Chiar mă întreb ce anume face "în timpul liber", pentru că în Parlament nu este, la TV nu este, la Partid nu este... Oare ce face toată ziua?

    RăspundețiȘtergere
  19. Bibliotecaru: Cu sigurantă, ceva face. Nefiind ardelean, poti presupune că nu doar stă, ci si cugetă. Uneori bine, alteori prost. De data asta, cred că mai degrabă prost. Dar privesc subiectiv, cu iluzia că PNL putea fi un partid altfel.

    RăspundețiȘtergere
  20. Calin, ma simt onorat. :)

    Revenind la negocierile PNL-PC tocmai incheiate prin nasterea initialelor ACD, am citit azi pe www.nenealars.com un final epic. Recomand. :)

    "In negocieri, intalnirea cu un idiot este un noroc exceptional. De la idiot poti lua totul, fara a-i da nimic in schimb. Idiotul are o imagine deformata despre sine, nu isi intelege resursele, nu stie sa le puna in valoare, este strident, mitocan cu proprii colaboratori, excesiv de familiar cu partenerii de negociere. Idiotul nu stie nici sa castige, nici sa piarda."

    Dan Voiculescu

    http://danvoiculescu.net/blog/2010/12/romania-schengen-si-idiotul/

    RăspundețiȘtergere
  21. Probabil e primul pas (cel putin conform declaratiilor celor de la PC) spre crearea unei liste comune a Opozitiei la alegerile din 2012. Scopul lor e acela de a lua peste 50%, ca sa-l oblige pe Traian Basescu sa numeasca premierul propus de ei.

    Numai ca, asa cum spuneam si in alta parte, in politica 2 plus 2 nu face intotdeauna 4. Oricum, eu cred ca Antonescu pierde voturi masiv din cauza asta. Si nu numai pe al tau.

    RăspundețiȘtergere
  22. carbonaru: socoteala e simplă - ce pierde pe o parte, câstigă pe alta. Si totul se uniformizeaza.

    RăspundețiȘtergere
  23. M-a convins br3b/comm.7 ian.ora 1019 prin citatul din Voiculescu:
    "In negocieri, intalnirea cu un idiot este un noroc exceptional. De la idiot poti lua totul, fara a-i da nimic in schimb. Idiotul are o imagine deformata despre sine, nu isi intelege resursele, nu stie sa le puna in valoare, este strident, mitocan cu proprii colaboratori, excesiv de familiar cu partenerii de negociere. Idiotul nu stie nici sa castige, nici sa piarda."

    Daurel
    http://daurel.wordpress.com/

    RăspundețiȘtergere
  24. Daurel, perspectiva lui Breb e foarte interesantă. E ca o fotografie -

    RăspundețiȘtergere
  25. Se pare ca, din pacate, incepe sa se confirme o teorie enuntata de Basescu acum cca. o jumatate de an : Crin Antonescu a fost ales de catre cei pe care Base-i numeste "moguli" sa fie (sau macar sa incerce sa fie) presedinte la urmatoarele alegeri.

    RăspundețiȘtergere
  26. Crin Antonescu are numeroase sanse să devină presedinte al României. E tot mai mult „pe profil”.

    RăspundețiȘtergere
  27. Am propriile mele motive sa nu votez cu PNL -ul o mie de ani de aici inainte. Alianta lui Crin Antonescu mi-a adus mari bucurii. Prietenele si cunostintele mele, cele mai infocate adepte ale lui Crinutu, sunt profund dezamagite.

    RăspundețiȘtergere
  28. Te bucuri deci de necazul altora?
    Poti sa-mi spui cateva dintre motivele cu pricina?
    Mă interseaza foarte mult acest subiect.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters