Pagini

marți, 18 ianuarie 2011

Eu n-am chef să plătesc campania electorală a nimănui

Traian Băsescu: viitoarele campanii electorale pentru Parlament ar trebui finanţate integral de la bugetul de stat, eliminându-se astfel mita electorală şi finanţările frauduloase ale partidelor. „Să avem forţă să întrerupem mita electorală şi să curăţăm alegerile, asumându-ne standande de cost pe fiecare stat şi dându-i bani de la bugetul de stat sau de la cel local

Trei participanti (clasici) ai unei dezbateri pe Realitatea TV iscată de declaratia lui Băsescu: Popoviciu (PDL), Agathon si Codrin Stefănescu (PRM).

Mercurialul lui Băsescu: 50.000 de lei  per candidat, per colegiu. „Când ai doar 50.000 de lei, tare uşor îi numeri candidatului afişele şi şepcuţele. Ştii de unde are banii - de la buget - şi îi justifică cu facturi. Dacă nu, plăteşte. Plăteşte dacă i-a băut la cârciumă”.

1. Chestia asta n-ar rezolva nimic. Doar ar mai oferi o sursă „de la stat” pentru smecheri. (Oare, din ratiuni bugetare, desigur, se va limita numărul candidatilor?).

2. Declar public că n-am niciun chef să plătesc campania electorală a unor personagii precum cei de mai sus (chiar dacă le îndes, oricum, bani în buzunare, dar măcar n-o fac atât de direct!).

4 comentarii:

  1. Inca nu stiu unde sa incadrez tema asta. Cu bataie spre adoptare n-o vad. Iar alta cheie de interpretare nu gasesc. A fost cetos Base...

    RăspundețiȘtergere
  2. Just! Nimeni nu cred că ar vrea să dea cuiva vre-un ban...

    D-le Călin sper că nu te superi, ţi-am nominalizat blogul la un concurs LEAPŞA, pornit de la d-na L. Verona, "BLOG DE BLOG".

    RăspundețiȘtergere
  3. @Adi Zăbavă: Poate fi doar o nouă temă, o pisică pusă în vitrină sau, de ce nu, o variantă. Dar încă nu stiu ce anume.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters