Pagini

marți, 21 septembrie 2010

O tâmpenie: fuziunea PNL-PC

Declaratia* lui Mihai Voicu e deja cunoscută, presupun. E de mentionat, ca să fim corecti, si faptul că purtătorul de cuvânt al PNL exprimă un puncte de vedere personal si subliniază că n-ar exista discutii serioase în jurul acestui subiect.

Fum fără foc nu iese, însă. De aceea, îmi permit să spun că ideea fuziunii PNL-PC e o tâmpenie. Eu cred că PNL trebuie să facă si să refacă de o sută de ori calculul politic în cazul în care ia în serios ideea unei asemenea fuziuni.
Singurul atu al acestui partid (forta Antenelor) e înselător. A te face frate cu Dan Voiculescu (eventual a-i si da vreo functie în partid sau prin parlament) mi se pare un gest sinucigas. Sunt curios câti din cei 27% de presupusi votanti ai PNL din sondajul GSS (mă îndoiesc sincer că ar fi atâtia, totusi) ar rămâne alături de un PNL care l-ar include pe Felix (no offence).


* Eu mi-as dori ca PNL sa fuzioneze cu PC, dar e o dorinta, si ea nu se bazeaza pe niste discutii. Va asigur. V-am spus: pentru ca facem parte din aceeasi familie politica, pentru ca exista numerosi alti oameni politici in PC care ar fi un castig pentru miscarea liberala, daca tot suntem in aceeasi familie politica europeana. 
Mie mi se pare ca Dan Voiculescu, dincolo de problemele de imagine pe care le-a avut uneori si fara vina sa, este un om politic care are de foarte multe ori idei pertinente si constructive in multe domenii, in special cele economice.​”

2 comentarii:

  1. Si astfel se explica de ce in ultimele luni Antenele au devenit foarte "liberale"...Tot de la Victor Ponta se trage, si de la moguli, vezi articolul lui Tom Gallagher:

    "Succesorul lui Geoană la şefia PSD, Victor Ponta, a preferat să rămână mai circumspect în privinţa mult disputatului patron media, dezvăluind de curând chiar că, „pe vremea lui Geoană, mogulii influenţau 100% deciziile PSD". Este de presupus că Ponta va fi realizat, măcar în parte, că ambiţiile sale legate de o carieră de lungă durată în topul politicii româneşti nu au cum să concorde cu agenda unui personaj eminamente nesăbuit, care nu va avea nici aspiraţia şi nici capacitatea de a renunţa vreodată la vechile metehne"

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu n-am încredere nici în viitorul politic luminos al lui Victor Ponta.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters