Pagini

vineri, 27 martie 2009

Dai în Puiu pică doi. Sau ăla mare?

Scenaritic cum sunt, m-am tot întrebat de ce a explodat tocmai acum scandalul care-l are în centru (deocamdată), pe marele mahăr Puiu Popoviciu. Atunci când am văzut că Traian Ungureanu îl taxează pe Adrian Năstase pentru interpretarea lui (aiuristica, de acord!), m-am simţit iscat să scriu şi eu ce cred despre asta.

Pe de o parte, mă bucur că un personaj atât de controversat, care a ştiut să stea atât de mult în discreţie conspirata, e plimbat acum pe la cremenal (deşi, o ştim, se va întoarce la ale lui mai curat şi mai uscat.) Pe de altă parte, mă enervez când mă gândesc că nenii ăia bine informaţi aveau dosarul Popovici pregătit de mai multă vreme şi aşteptau momentul oportun ca să-l livreze opiniei publice cu sete de sânge.

Aşadar, de ce acum?

Adrian Năstase zice că e o petardă care să acopere „mediatic” acordul cu FMI.

Altă variantă: meciul etern dintre servicii (acum SRI a pus în încurcătură Doi s-un sfertul, care trebe să se reorganizeze din temelii).

Scop politic: au fost agăţaţi Crin Antonescu (pentru ministeriatul la Tineret & Sport) şi, surpriză de proporţii, Traian Băsescu (pentru din ce în ce mai multe şi mai interesante...).
Faza cu Băsescu mă contrariază, eram obişnuit ca toate scandalurile astea dinspre servicii să-i folosească lui. Brrr!, e, oare, un semn, că serviciile au hotărât să voteze schimbarea?

Voi ce părere aveţi?

Un comentariu:

  1. Putin probabil, dar nu poate fi exclus cu totul. Mult mai credibil mi se pare scenariul in care un caz absolut real (despre povestea de la Baneasa se vorbeste de multi ani) a primit "aprobare" pentru a rezolva si un caz politic: mai precis, serviciile TREBUIE sa ramana TOATE la Zeus.

    Apoi s-au mai trezit cativa sobolanasi sa il barfeasca si pe Zeus. Are si Geoana cativa fani, probabil fosti colegi cu tatal sau... Tonomatele o sa faca scandal, dar vorba aia, presa trece, desfiintarea 2.15 ramane...

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters