Pagini

vineri, 19 iunie 2015

Elena Udrea a găsit vinovații pentru finanțarea cu bani negri a partidelor

Elena Udrea face o declarație cât o mie de cuvinte. Sursa: InfoNaiv
Cea care a ratat cu puțin șansa de a deveni prima doamnă a politicii românești, Elena Udrea, a găsit în această dimineață o explicație cam stângace a nevoii partidelor politice românești de a se finanța cu bani negri. Ce-i drept, tânăra și, cândva, promițătoarea politiciană, a fost luată prin surprindere de întrebarea juraliștilor, care au vrut să știe de la sursă cum e cu banii negri din politică (în contextul celor 10% PNL - din mită - vehiculați în cazul Chiliman. Andrei Chiliman).


„Când am spus că toate partidele se finanţează din bani negri, toată lumea m-a acuzat pe mine. Dacă nu suntem pregătiţi să acceptăm nişte realităţi şi de a nu le ascunde sub preş, ne mirăm de fiecare dată când se întâmplă un astfel de lucru. Nu mă mira. Este o realitate pe care, dacă actual clasa politică nu o recunoaşte şi cu ipocrizie încearcă să arate tot timpul că se întâmplă în altă ogradă, nu în ograda lor, nu vom ajunge la nicio soluţie şi nu se va întâmpla nimic bun. Dacă nu vom trece la finanţarea transparentă a partidelor politice, ne vom mira de fiecare dată când aflăm că încă un partid uite ce se întâmplă” (Elena Udrea)

În loc să se oprească aici, vădit încântată că, iată, e înconjurată de jurnaliști și camere de filmat, a mers mai departe. A dat explicații. Nefericite - pentru ea. Dar sincere. 

„Dacă nu ar mai costa atât de mult campaniile electorale, dacă în campanii nu s-ar mai da pungi cu mâncare, daca nu s-ar mai da geci, dacă nu s-ar mai da atât de multe cadouri alegătorilor, dacă alegătorii ar refuza să primească toate aceste cadouri în campanii, atunci nu ar mai fi nevoie de atâţia bani cât se cheltuie acum” (Elena Udrea)

Deci alegătorii sunt de vină, că pun botul la toate pomenile electorale, de ți-e mai mare râsul. Alegători pavlovieni. Le fluturi prin față găleata electorală, hop cu votul!

Așa îi văd politicienii pe bizonii care votează. Așa văd politicienii pu...mea - termen frecvent utilizat de primarul Bucureștiului, Sorin Oprescu. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters