Pagini

vineri, 5 iunie 2015

Diferenţe între mesajul original al lui Victor Ponta şi cel editat

Reacţia pe Facebook a lui Vicor Ponta a fost editată
Am identificat vreo zece diferenţe între mesajul postat de Victor Ponta​ pe Facebook, după ce Klaus Iohannis​ i-a cerut demisia, şi varianta editată, cinci minute mai târziu, de cineva din staff. Mici diferenţe, care înseamnă mult. Părerea mea.

Victor Ponta nu răspunde decât în faţa Marii Adunări Naţionale. Dintr-o dată, guralivul premier preferă să comunice doar via Facebook (are vreo 750.000 de like-uri). Este o variantă destul de nedemnă, dar potrivită staturii sale politice.


Am avut cu Președintele Iohannis o discuție instituțională extrem de corectă și civilizată! Respect poziția sa publică, dar am fost numit în funcție de Parlamentul României și doar Parlamentul poate să mă demita! Cred că respectarea principiilor constituționale este esențială pentru societatea noastră și în niciun caz nu pot accepta că un procuror DNA este deasupra Parlamentului, Guvernului și cetățenilor acestei țări! Asta ar însemna dictatură și cred că la peste 25 ani după 1989 ar fi o mare eroare pentru noi toți! (Victor Ponta, pe Facebook)

Răspunsul lui Victor Ponta la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis abundă în semne ale exclamării - patru la număr. Un răspuns în patru fraze care se termină, fiecare, cu câte un semn de exclamare. Asta trădează emoţie. Victor Ponta strigă precum Croitoraşul cel Viteaz. Ţipă, ca să pară puternic. Are de transmis acest mesaj armatei sale, care nu îi este lui devotată, ştie asta, ci ei înseşi. Iar dacă haita îl miroase că e slab, îl devorează. Mi-e teamă pentru el că nu mai are mult. A avut foarte mult.

Încă o observaţie: prima reacţie a lui Victor Ponta a fost livrată pe Facebook la mai puţin de 5 minute după ce Klaus Iohannis i-a cerut demisia. Textul a fost ulterior editat (după alte cinci minute). Editarea a constat în punerea diacriticelor plus transformarea unui pt în pentru. Rezultă şi de aici graba cu care Victor Ponta a ţinut să reacţioneze. Din telefon, probabil, cu mesajele cunoscute (discuţie instituţională corectă şi civilizată cu preşedintele Iohannis, m-a numit Parlamentul României, principii constituţionale, procurorii DNA nu sunt deasupra Parlamentului sau a Guvernului, altfel e dictatură).

NOTĂ1. Pentru cei care au deschis mai târziu televizorul, DNA a anunţat astăzi începerea urmăririi penale împotria lui Victor Ponta.

NOTĂ2. Pentru cei care s-au născut mai târziu, Nicolae Ceauşescu, primul preşedinte al României, executat de un tribunal revoluţionar, aşa-zis al poporului (coordonat de la distanţă de Ion Iliescu), a replicat că nu răspunde acuzaţiilor aduse, că el răspunde doar în faţa Marii Adunări Naţionale - simulacrul de parlament care îl "alesese" în funcţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters