Pagini

miercuri, 13 mai 2009

Demonstraţie de forţă militară la Eurovision

Mărturisesc că nu m-am uitat la Eurovision aseară. Am zis mereu că, din punct de vedere muzical, e o porcărie. Altfel, e politică. Până când a venit Liviu I. să-mi arate ceea ce vă arăt, am zis că e politică de doi lei care, în orice caz, frizează penibilul.
Acum însă, la Moscova, e altceva. Am văzut show-ul prezentat de ruşi. Au scos corul Armatei roşii pe scenă, au scos tancuri şi avioane de luptă, în timp ce cântau, îmbrăcaţi în mândrele haine militare, refrenul melodiei fetelor de la Tatoo, „Not gonna get us”.
A fost o demonstraţie de forţă, o avertizare atât de străvezie încât mie mi s-a făcut pielea de găina.
Oricum, priviţi clipul de la început la sfârşit.




Mă întreb ce va fi la finală (ieri a fost abia un show amărât, de semifinală, dar la finală va fi o audienţa impresionantă). Brrr, ce frig!

P.S. Aflu că multe tări s-au pregătit „exemplar”, din punct de vedere poiltic, pentru confruntarea de la Moscova. A-nnebunit lumea.

3 comentarii:

  1. Se pare că nu am fost singura ,,străfulgerată,, de acest gând.:)
    Dar lăsând la o parte mesajul, dacă se poate face abstracţie totuşi, spectacolul în sine mi-a plăcut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Of, mie mi-e greu să fac abstractie de mesaj. Nu stiu, poate am devenit scenaritic (oarecum bolnav de scenarita).

    RăspundețiȘtergere
  3. Deloc nu mi-a placut modul de deschidere al urovizionului. Deloc. N-am reusit sa inteleg ce loc avea armata in toata treaba asta!? Ce simboliza? Da, stiu si eu ca muzica de multe ori e mobilizatioare in razboaie, dar parca eurovisionul trebuia sa indice o idee de pace si colaborare. Apoi, parca Tatu erau doua lesbiene...sa inteleg ca e reprezentativ pt Rusia? Tobele aqcelea amenintatoare... Nu...clar nu, nu mi-a placut

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters