Pagini

vineri, 1 mai 2009

Jonathan Scheele, extraterestrul


Pe vremuri nu foarte îndepărtate, ştabii români ţineau cont, de voie, de nevoie, de vorbele lui Jonathan Scheele. Vi-l mai amintiţi pe simpaticul şef al Delegaţiei CE în România?

Acum, chiar dacă le zice la fel de aplicat, nu-l mai ascultă nimeni. Eu îmi fac datoria să vă spun vouă ultima lui zicere:

"E o falsă dezbatere cine are prerogativa numirilor în funcţie. Ar deveni o dezbatere inutilă dacă recrutarea administraţiei s-ar face pe principii de competenţă, neutre politic. Cercul vicios al numirilor politice în administraţie poate duce şi la situaţii greu de imaginat în alte ţări din Uniunea Europeană, cum ar fi demiterile în masă sau cu preavize de o durată absurdă... Pasiunea politică nu trebuie să inlocuieasca raţionalitatea administrativă, ci doar să-i dea direcţie... În acest domeniu, din păcate, România pare să facă paşi înapoi faţă de 2006".

Şi a mai zis una, ca din cărţi. „Maşini straine”, ca să mă expirm aşa, vorbe de extraterestru:
"Loialitatea funcţionarului public ar trebui să fie în primul rând către stat , naţiune sau colectivitate, şi nu către o grupare politică".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters