Pagini

miercuri, 20 mai 2009

Duminica Orbului

În urmă cu 19 ani, scriam despre semnificatia votului într-o zi însemnată în calendarul ortodox ca Duminica Orbului. Românii au votat atunci „în orb”, manipulati strasnic de fesenistii lui Ion Iliescu (plus securistii lui Virgil Măgureanu). Mă rog, astea sunt nume generice, erau mai multe straturi de manipulatori. Ion Ratiu si Radu Câmpeanu n-au avut nicio sansă. România n-a avut nicio sansă. Si a stagnat, amar de vreme.

Atât am avut de spus. O aducere aminte a unei zile negre, ziua în care, de bună voi dar în necunostintă de cauză, românii alegeau un Dăunător căruia îi ofereau un Parlament dominat copios de urmasii comunistilor (unii dintre ei s-au rebotezat ulterior.)

Ironia sortii. La Chisinău, azi au fost alegeri. Conditii un pic diferite, dar nu mult. E un detaliu că azi ar fi urmat să fie ales presedintele, în Parlament. E tot cu comunisti si tot cu o opozitie firavă. Si totusi, după 19 ani, oricât de grea ar fi situatia în Basarabia, ziua de 20 mai a arătat că mai există onoare. Comunistii aveau nevoie de un vot. De o dezertare. Cum naiba să nu strângă cu usa ursul comunist Voronin măcar un om?

Ei, bine, n-a strâns. Asa că alegerile din Parlament se repetă, peste o săptămână. Si dacă Opozitia rămâne pe pozitii, ca să fac un joc de cuvinte, vor urma alegeri anticipate.

Ar fi bine să nu fie rău, ar fi rău să nu fie bine.

UPDATE. Via Alexandru Cozer am ajuns la imaginile de pe jurnal TV (toată ziua a fost blocat accesul pe Jurnal de Chisinău!). Mutrele comunistilor sunt, cu adevărat, plouate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters