Pagini

luni, 20 aprilie 2020

O serie de evenimente nefericite

Ce mi-am mai notat: lucrurile au decurs relativ liniar până zilele trecute. Oamenii păreau a se fi obișnuit cu procedurile și cu gândul că trebuie să stea acasă o vreme, economia trecea pe modul „frigider”, iar autoritățile își făceau treaba (de bine, de rău). Apoi a urmat o serie (întrucâtva așteptată) de evenimente nefericite.


Primul eveniment vizibil de acest gen a fost bizara Înțelegere MAI-BOR (justificată ca reacție la niște „diversiuni gen 10 august”), dezumflată de președintele Klaus Iohannis după ce luase foc Facebook-ul.

Au urmat, în cascadă, reacții aprinse

  • de exemplu, un text al lui Savaliuc a fost preluat cu toată pompa de Sputnik
  • Arhiepiscopul Tomisului, un alt preferat al site-ului de propagandă a Kremlinului, a spus că expresia folosită de Iohannis - „stați acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări” este „un soi de blestem”; 
  • Codrin - așa-l alintă Sputnik - zice și el ceva; 
  • „piesa de rezistență” a fost Dan Puric, găzduit de Realitatea plus - vorbele lui au fost trecute în revistă de Lorena Lupu, care se întreabă care a fost scopul acelei emisiuni


și acțiuni pe care mulți viteji le-au prevăzut, dar care au șocat, au ieșit din rând și nu prevestesc nimic bun. În vreme ce ritualurile de Paște au decurs bine, decent, „lucrurile au mers unse” (Ovidiu Vanghele), „semn că poporul a luat-o mult înaintea conducătorilor săi” (Răzvan Chiruță), au apărut incidentele - mai întâi în liniștitul oraș Hunedoara (dar în mai puțin liniștitul cartier Micro 7), unde mai mulți oameni de bine au atacat cu pietre echipaje de poliție și de jandarmi, apoi în Săcele, Ploiești, București (cartierul Rahova) - Sputnik ține o evidență dezinteresată, atât pentru România, cât și pentru SUA.

Am tot vorbit de Sputnik în acest text, un site-locomotivă care știe foarte bine să, cum se spune, bage bățul prin gard. Așa că, de dragul teoriei conspirației, notez că în ciuda optimismului pe care se străduiește să-l transmită Vladimir Putin, numărul de cazuri de COVID-19 explodează în aceste zile.

Ticălosul ăsta mic e nașpa pentru toată lumea, dictatori sau „proletari”. 

Un comentariu:

  1. Mai că-mi vine să-i dau dreptate lui Andrei Caramitru, care califică BOR ca pe o grupare criminală. Adică un avertisment ca cel al lui Iohannis este văzut ca un blestem, dar se ignoră faptul că mulţi preoţi ortodocşi acceptă bani pentru a profera (de-a binelea) blesteme? Păi dacă poţi plăti o slujbă sau un parastas, de ce nu şi un blestem, nu-i aşa?

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters