Pagini

joi, 16 aprilie 2020

Lui Klaus Iohannis îi priesc crizele

Lui Klaus Iohannis îi priesc crizele. Sursa: presidency.ro
Doar remarc: președintele Klaus Iohannis pare să fi devenit politicianul căruia îi priesc crizele. Ultimele ieșiri la rampă au fost așteptate de toată lumea și au răspuns așteptărilor.
Ieri, președintele Klaus Iohannis a rezolvat criza Vela-Daniel, azi a dat un răspuns politic tăios parlamentarilor majoritari, care au acceptat cu asterisc al doilea decret al stării de urgență.

Dincolo de retorica de prompter, jucată tot mai bine, Klaus Iohannis devine din ce în cel mai mult Autoritatea. E de văzut cum va gestiona relația cu Biserica Ortodoxă; se simt în aceste zile fricțiuni mari (eufemistic vorbind).

Alți lideri politici ai zilei? Se va zice: liberalii sunt la butoane, restul politicienilor n-au încotro. Au. Nimeni nu îi împiedică să se implice. Sunt zeci, sute de campanii pornite și duse de oameni simpli, care simt că e momentul acțiunii, nu al gargarei. Care nu vor voturi, ci doar ca lucrurile să funcționeze cât de cât.

Alți lideri politici ai zilei, deci? Mai căutăm, mai sperăm. Ministru Sănătății, Nelu Tătaru, pare cu adevărat omul potrivit la locul potrivit, dar nu pare să fie preocupat acum de cariera politică. Senatorul liberal pare mai degrabă un tehnocrat necesar. 

PNL face bine că îl „oferă” cu zgârcenie pe Ludovic Orban, cu crâmpeie din ședințe de guvern controlate atent. PSD n-are încotro și îl joacă pe Marcel Ciolacu, despre care se poate spune orice, numai că ar fi vreun lider nu. Vitejii de serviciu ai partidului e bine că s-au autoizolat și-și arată mușchii doar în oglindă. USR pare că nu găsește teren de joc, ProRomânia, ALDE, UDMR - nu știu. La mine nu au ajuns știri cum că s-ar manifesta într-adevăr cineva de acolo.

Doar Traian Băsescu rămâne celălalt tip de politician căruia îi priesc crizele. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters