Pagini

vineri, 17 aprilie 2020

SARS-CoV-2 urcă în top cauze ale deceselor 2020

Principalele cauze ale deceselor înregistrate pe Glob în anul 2020. Sursa: InfoNaiv/worldometers.info

Virusul SARS-CoV-2 se află în topul principalelor cauze ale deceselor înregistrate pe Glob în acest an și a depășit, așa cum era preconizat, gripa sezonieră. Cancerul și fumatul rămân cele mai ucigătoare.

Atunci când vorbim despre cauze ale deceselor înregistrate în lume în acest an, SARS-CoV-2 se află pe locul al 8-lea, după Cancer, Fumat, Alcool, HIV/SIDA, Accidente rutiere, Sinucideri și Malarie și înainte de Gripa sezonieră și decesele mamelor, la naștere.

Dacă ne raportăm însă la cauzele deceselor înregistrate în ultimele 24 de ore, SARS-CoV-2 apare pe locul al treilea în acest sumbru clasament, după Cancer și Fumat.

În total, site-ul worldometers.info consemnează în acest moment 17,38 milioane de decese înregistrate de la începutul anului, dintre care peste 150.000 în ultima zi.

Ne ascundem după cifre cu multe zerouri, dar adevărul e că în spatele fiecărei cifre se află câte o poveste tristă. Suntem atenți la aceste cifre în aceste zile pentru că încă nu știm ce e cu acest coronavirus de Wuhan, nu-l cunoaștem, nu-l înțelegem prea bine, l-am luat la mișto la început, iar acum începe să ne îngrozească din ce în ce mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters