Pagini

duminică, 26 martie 2017

Radu Boroianu vrea să rămână în joc

Radu Boroianu. Sursa: icr.ro
Președintele ICR, susținut de ALDE, vrea să rămână în joc și să își continue mandatul. Puține variante care au ajuns la mine în aceste zile de frământări au luat în calcul acest lucru. Pe partea de joc politic, planul PSD părea să fie acela de a-l promova în scaunul cel mai înalt al ICR pe ilustrul Georgică Severin. Iată însă că Radu Boroianu, actualul președinte, face o mutare importantă: își asumă public intenția de a continua...

... fără să o facă direct. Biroul de presă al ICR a dat publicității o scrisoare deschisă semnată de personalități culturale romaâne din Franța, care precizează din capul locului că nimeni nu le-a cerut asta, dar ei pledează pentru continuitate, fiindcă Radu Boroianu a făcut numai lucruri bune în mandatul de până acum.

Cred că Scrisoarea celor 6 și livrarea ei prin intermediul Biroului de presă al ICR complică un pic jocul. Un pic mai mult.


NOTĂ. Nici nu ai fi zis că un partid atât de mic precum ALDE, care are azi un eveniment contondent, poate stârni atâtea complicații.


DOCUMENT. Scrisoare deschisă de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR  ului Stimate Domnule Preşedinte al României,
Stimate Domnule Preşedinte al Camerei Deputaţilor,
Stimate Domnule Preşedinte al Senatului,
Stimate Domnule Preşedinte al Comisiei de Cultură şi Media din Senat,

Nimeni nu ne-a solicitat acest mesaj de susţinere a lui Radu Boroianu la conducerea ICR - ului. Noi îi suntem iniţiatorii responsabili şi autonomi şi îl formulăm pentru a atesta respectul inspirat de activitatea lui Radu Boroianu care a iniţiat un număr important de acţiuni pe care le-a elaborat şi, cel mai adesea, sprijinit personal. El a instaurat cu artiştii şi invitaţii săi o relaţie de încredere şirespect reciproc graţie implicării sale directe, active, lipsită de orice formalism instituţional. Exigenţa de care dă el dovadă ca şi proximitatea care, constant, a cultivat-o, cu noi ca şi cu alţi participanti, a instaurat un climat de demnitate. Noiam devenit parteneri egal angajaţi în efortul comun de a susţine cultura română înpeisajul internaţional, mai ales francez în ceea ce ne priveşte. Radu Boroianu instaurează o relaţie dialogală pornind de la programe solid construite cărora li s-a recunoscut pertinenţa şi cărora noi ne-am asociat.
Radu Boroianu a permis ICRului să colaboreze plenar cu instituţii culturale franceze reprezentative, contribuind astfel la o integrare activă a culturii române în peisajul cultural al Franţei. România dintodeauna a întreţinut relaţii privilegiate cu Franţa, Radu Boroianu s-a impus ca un indispensabil personaj de legătură între cele două culturi.
Proiectul său de vastă anvergură privind limba latină şi comunitatea constituită peaceastă bază reprezintă un pariu esenţial pentru afirmarea identităţii noastre latine în spaţiul european.
Noi susţinem activitatea lui Radu Boroianu, o respectăm şi pledam pentru continuarea ei ca semn de recunoaştere pentru ceea ce a efectuat în cadrul ICR - ului şi ca perspectivă pentru afirmarea nobilă a culturii române pe plan internaţional.

25 martie 2017

Basarab Nicolescu
Matei Vişniec
George Banu
Dumitru Ţepeneag
Dinu Flamând
Constantin Chiriac

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters