Pagini

marți, 18 februarie 2014

Ce spun site-urile oficiale ale USL, PSD şi PNL în plină criză politică

Dacă tot ne încordăm muşchii cu prezenţa online, mă gândesc că site-urile PNL, PSD şi USL ar trebui să fie, în aceste zile de criză politică majoră, principalele surse de informare/canale de comunicare ale principalilor actori instituţionali prin intermediul cărora să fie transmisă informaţia de bază, puncte de vedere importante, oficiale, principii enunţate / păstrate pe vreme de vâltoare.

Ştiam că în practică lucrurile nu stau chiar aşa. Site-urile de partid sunt nişte chestii aşa, de formă, că doar n-or fi sediile online ale partidelor, nu? Cine-şi permite luxul să pună pe cineva să aibă grijă de site-uri, atunci când mult mai profundă e penetrarea via TV, plus glumiţe sau încruntări feisbuchiene făcute de locotenenţi de tot felul ori contre pe surse?

Mai jos e ceea ce am găsit. 


Site-ul PNL, printscreen azi, 18 februarie

Site-ul PSD, printscreen azi, 18 februarie

Site-ul USL, printscreen azi, 18 februarie

Aşadar, PNL îşi afirmă valenţa de partid al dreptei româneşti şi anunţă "doi ani de muncă, luptă şi succes" (în cadrul USL). Dincolo de lozinci se află un buton, Press Room, unde sunt ştirile cât de cât la zi. Ultimele două provin de la Alina Gorghiu (un comunicat de presă care salută eliminarea art. 276 din Codul Penal, respectiv un punct de vedere referitor la poziţia CCR faţă de modificarea Constituiei, art. 103). Anterior, o ştire la zi (ziua de ieri, între timp au mai fost câteva evoluţii), respectiv declaraţii făcute la un moment dat de Crin Antonescu, la Senat, despre criza politică (există şi o înregistrare video, la butonul PNL TV).

În ceea ce priveşte PSD, aşa cum îi stă bine unui colos aflat deasupra a orice, subiectul criză politică nu există. Site-ul oficial al partidului e axat, aşa cum şiţi, pe activitatea guvernului în general, a premierului Victor Ponta în special. Aflăm despre intenţiile de impozitare regresivă, programul Executivului în perioada 10-14 februarie, conferinţa de presă în care premierul a prezentat remarcabilele rezultate economice macro din anul 2013 etc. La loc de cinste de află AMRometrul (aflăm că mai sunt 10 luni, 2 zile, 22 de ore, 20 minute şi 10 secunde "pana cand scapam de Băsescu").

În fine, site-ul USL e un fel de PR fâsâit: în prim-plan tronează aşa-denumita "Electorată". Site-ul este administrat de cineva de la PSD, rezultă asta dacă numărăm "ştirile" din Galeriile Foto / Video: 10 - 2 scorul Ponta - Crin Antonescu la foto, 10 - 1 la videu (unde e şi un clip cu Sorin Oprescu, din timpul campaniei pentru locale).

Atât.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters