Pagini

marți, 11 februarie 2014

România, pe locul II în UE (când vine vorba de numărul unic de urgenţă 112)

Logo-ul numărului unic de urgenţă valabil în UE
Românii sunt printre europenii care cunosc cel mai bine că există numărul unic de urgenţă 112 şi la ce foloseşte el. Potrivit unui Eurobarometru realizat la sfârşitul lunii ianuarie 2014, România ocupă locul al doilea în UE, cu 71%, după Luxembrug (80%) şi înainte de Polonia şi Bulgaria (70%) atunci când vine vorba de informaţii despre existenţa numărului unic de urgenţă european 112. La coada clasamentului se află ţări precum Grecia (10%) şi Marea Britanie (18%). Media europeană la acest capitol: 51%.


Doamna Neelie Kroes, vicepreședinte al Comisiei Europene, a scris în această săptămână tuturor guvernelor naționale, adresându-le îndemnul de a îmbunătăți funcția de stabilire a locului în care se află apelanții și funcția de accesare de către persoanele cu handicap din cadrul sistemelor 112 naționale și de a desfășura campanii publicitare destinate călătorilor (găsiţi scrisoarea aici).

Mă îngrijorează că un important serviciu de bază este necunoscut cetățenilor și că pentru informarea acestora guvernele naționale nu fac mai mult. UE a pus serviciul la dispoziție, iar acum ceilalți trebuie să își asume și ei răspunderea”, a declarat cu obidă Neelie Kroes.

Serviciul 112 este disponibil acum în toate statele membre ale UE, alături de numerele pentru apeluri de urgență existente la nivel național (precum 999 sau 110). Danemarca, Finlanda, Malta, Olanda, Portugalia, România și Suedia au decis ca numărul 112 să devină unicul sau principalul lor număr național pentru apeluri de urgență. Numărul 112 este folosit și în țări din afara UE, precum Elveția, Muntenegru și Turcia.

Mai multe detalii aici.
Click pentru pagina serviciului 112 despre care vorbim pentru că azi e ziua lui europeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters