Pagini

joi, 30 decembrie 2010

Serban Huidu a avut ghinion

Orice schior cât de cât experimentat știe că schiul nu e un sport extrem și că, în orice caz, nu e un sport periculos (decât pentru sinucigași). Schiorii știu că schiul, dacă-l respecți, e orice altceva, numai pericol nu. În general, accidentele de schi de pe pârtiile austriece, germane, italienești, franțuzești sau elvețiene înseamnă ghinion (mă feresc să aduc vorba despre pârtiile din România).


Da, Șerban Huidu, un schior foarte bun, a avut ghinion, chiar dacă cei mai cârcotași dintre noi pot spune că s-a lăsat un pic furat de plăcerea de a schia pe o pârtie ca în Rai (dacă acolo vor fi fiind pârtii de schi). Filmulețul de pe blogul lui arată, ironic, că, la un moment dat, îi cam taie calea unui alt schior, dar lucrul ăsta poate fi pur si simplu o întâmplare si atât.

Importante mi se pare acum două lucruri:

1) Faptul că mai toți românii îi țin pumnii lui Huidu în aceste zile arată că popularitatea unei vedete TV (dar nu oricărei) se poate transforma, în cazurile fericite, într-o dragoste asemănătoare celei pentru un membru al familiei.

2) Mergeti la schi, oameni buni, orice vârstă ati avea. Slavă Domnului, nu se schiază în sală (decât prin Dubai), iar oameni care schiază sunt ceva mai sănătosi, ceva mai fericiti, ceva mai cultivati. Deci, e de bine.

UPDATE. Aici e povestea despre accident si filmuletul despre care vorbesc mai sus (asta dacă nu vreti să căutati pe blogul lui Huidu)

6 comentarii:

  1. Maestre, daca-mi permiti: Huidu e pe pirtia din filmulet cum sint cocalarii cu BMW prin Bucuresti: lumea merge cu 50 in coloana, aia merg cu suta pe linia de tramvai. Evident, cind mai incaleca refugiul si fac praf masina, ghinionul e de vina, nicidecum mareata lor faptura.

    RăspundețiȘtergere
  2. De acord cu Dorel.
    Evident, nu stiu care au fost exact circumstantele accidentului, dar in filmuletul cu pricina nu respecta mentionatul cod.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dorel, Maniero: Suntem cârcotasi, asa cum am zis :)
    Eu trag nădejde că omul nu mergea asa mereu si, oricum, cred că de data asta a avut ghinion. Desigur, pe o pârtie din România, sansele la ghinion ar fi fost mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu nu trag nici o nadejde. Crezi ca isi ia cineva motocicleta ca sa mearga cu 50 in localitate si 100 in afara? Eu, unul, nu. Ei, bine, Huidu merge (si) cu motorul cind nu schiaza. Daca ma intrebi ce legatura are cu schiatul, iti spun: pasiunea (nesabuita) pentru viteza (nesecurizata) si iluzia c-o poti oricind controla.

    RăspundețiȘtergere
  5. Acel filmuleţ este o probă martor a faptul că domnul Şerban Huidu nu este un schior bun şi face din schi un sport extrem.

    Dacă urmăriţi cu atenţie, la momentul secundei 24, domnul Huidu taie faţă unui schior îmbrăcat cu jachetă roşie şi îl sileşte să cadă pentru a evita o ciocnire. Un astfel de gest nu are legătură cu responsabilitatea. Mai mult, nu are nici o "străfulgerare" de părere de rău că a făcut asta, merge mai departe ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, nici măcar ajuns jos nu se uită în urmă. Am tot aşteptat ca cineva să observe aceste incident, însă nimeni altcineva nu cred că l-a sesizat. Aş fi tăcut, pentru că poate nu era momentul să aduc asta în discuţie, dar cum toată lumea ridică în slăvi tehnica domnului Huidu... nu pot să nu spun că am mari rezerve.

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULTI ANI !!!!!!!!!!! si un 2011 plin de impliniri si realizari.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters