Pagini

luni, 23 august 2010

Dosul de palmă prezidentială

Nu stiu dacă Traian Băsescu (sef de stat) i-a dat un dos de palmă lui Dan Chitic (avocat). Dar pare plauzibil. Ideea e că atunci când băile de multime nu-ti mai ies, e semn că te afli pe tobogan. De la ultimele inundatii încoace, lui Traian Băsescu nu-i mai ies.
În cazul tuturor presedintilor cu care am fost contemporan, acesta a fost un semn naspa. Ceausescu a avut mitingul din 21 decembrie 1989. Iliescu a avut secventa „Măi, animalule!” Emil Constantinescu l-a avut pe Faur Isaia. La prima vedere, Chitic nu e din acelasi film. La a doua, e.

Amintire de la Timisoara... Da, stiu, Faur ăla nu avea toti boii acasă. Dar această imagine a rămas...

NOTĂ. Am scris şi un editorial EVZ pornind de la această păţanie.

6 comentarii:

  1. Este usor de observat ca popularitatea lui Basescu si a partidului sau s-a prabusit brusc exact in momentul in care au taiat lefurile si au marit TVA-ul. Nimic altceva nu i-a putut clinti. Imediat dupa alegeri, la inceputul lui 2010, cota PDL era in crestere.

    Pe de-o parte e trist, inseamna ca reactia populara variaza strict in functie de ce i se da si i se ia.

    Pe de alta parte, acele doua masuri reprezinta dovada clara, absolut incontestabila chiar si de cei mai mari suporteri ai sai, a incapacitatii de a conduce tara. Mogulii, reforma statului, Constitutia, Parlamentul unicameral, tonomatele, Patriciu, DNA-ul, proiectul Miclea, suportul intelectualilor, toate au fost vorbe goale, dar a fost nevoie de o dovada brutala si clara ca lumina zilei pentru a exista o reactie in masa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Orice Sfârșit are un Început...

    RăspundețiȘtergere
  3. @joness: Ai dreptate, însă doar parţial. Popularitatea lui Băsescu suferea chiar şi înainte de ultimele prezidenţiale. Era cât p-aci să-l bată Geoană, care a pierdut doar pe mâna lui şi a spa-ului la Vântu (şi a implicării lui Dinu Patriciu în afacerea "pumnul"). Fără aceste incidente şi fără maşinăria PDL (plus implicarea lui Băsescu în atragerea voturilor diasporei), picajul ar fi fost văzut cu ochiul liber încă din decembrie 2009. Cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Base e in declin de dupa criza "ostaticilor". S-au pompat multi bani sifonati in realegerea lui si-a PDL-ului, dovada e clara (dupa parerea mea) in faptul ca noi vom avea scadere si la anul pe cind altii au crestere de anul asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. @dorel: declinul de după criza ostaticilor e prea subtil si nu are nicio legătură cu sondajele de opinie; până acum si-a impus ce-a vrut

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters