Pagini

vineri, 13 februarie 2009

Găinarii dau buzna

Evenimentul zilei a scris în urmă cu câteva zile că traficul rutier a fost deblocat de criză. Acest lucru l-am observat fiecare şi ne-a plăcut să ne obişnuim cu noua realitate. Amicul meu Tudor Pop a scris şi el despre asta, pe blogul lui.

Criza asta mai are şi alte efecte, la firul ierbii, în afară de cele macro despre care scriu de zor jurnaliştii de pe Economic. Pentru mulţi manageri, e pretextul perfect de a-şi masca incompetenţa. Pentru mulţi patroni, e pretextul perfect pentru a strânge cureaua angajaţilor. Pentru cei cu bani, e momentul de vis pentru afaceri interesante.

Eu am mai constatat ceva (şi voi căuta să aflu prin mijloace specifice dacă există şi cifre, statistici în sprijinul afirmaţiei următoare) : s-au înmulţit furtişagurile. Am semnale că lucrul ăsta e verificat pe teren. Eu l-am verificat pe propria-mi piele (impropriu spus). În ultimele trei zile cineva (habar n-am cine) mi-a furat două capace de la roţile maşinii (m-aţi prins, am jante din tablă, vai, mama lor!) şi ornamentul de la ţâşnitoarea care-mi spală lunetă (de la maşină, of course). Ultima oară când am păţit asemenea ruşine a fost în urmă cu trei ani, în Bulgaria.

Oricum, mi-am amintit de vremurile, nu prea demult apuse, în care ne scoteam, peste noapte, faţa radio-cd-ului din maşină şi ne asiguram volanul cu sisteme din alea antifurt rudimentare. Ce dreaq, ne întoarcem la mizerie?

Un comentariu:

  1. Un amic mi-a definit aşa criza finaciară acu vreo lună. "Au reapărut hoţii de buzunare prin autobuze".

    Într-o vreme dispăruseră. Am avut vreo 3 ani la dispoziţie cât o fost bine să întărim poliţiile comunitare şi naţionale. N-am făcut-o, suntem la fal ca la început.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters