Fundatiile Robert Bosch (Germania) si ERSTE (Austria), in cooperare cu Reteaua Balcanica de Investigatii Media (BIRN) anunta a treia editie a burselor de excelenta in jurnalism.
Tema din acest an este “Identitatea” in context contemporan. Tema a fost aleasa pentru a marca doua decenii de profunde schimbari la nivel european, care au inclus atit procesul integrarii europene cat si pe celal disolutiei, al conflictelor armate in Balcani.
Se vor acorda zece burse pentru jurnalisti din Albania, Bosnia-Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Montenegro, Romania si Serbia.
Jurnalistii trebuie sa trimita, prin e-mail si in limba engleza, o propunere de proiect de maximum 2.000 de cuvinte in care sa detalieze modul in care vor sa redacteze o investigatie pe tema “Identitatea”. Jurnalistii selectionati vor fi inclusi intr-un program profesional cu o durata de sapte luni si vor primi sprijin financiar si editorial pentru a realiza documentarea pe tema aleasa. Ei vor primi o bursa in valoare de 2,000 de euro si alti 2,000 de euro pentru a se documenta intr-o tara din Balcani si in una din Uniunea Europeana.
Ulterior, textul lor va trebui publicat intr-o publicatie locala si i se va face totodata promovare la nivel european. Un juriu international alcatuit din jurnalisti renumiti va selecta cel mai bun articol din cele zece publicate, iar cistigatorul va primi o bursa de 8.000 de euro pentru dezvoltare profesionala.
Mai multe detalii, inclusiv formularul de aplicare pentru bursa, se gasesc aici.
Termenul limita: 1 martie 2009.
P.S. Am primit pe mail acest comunicat si il public aici in speranta ca vreun cititor al blogului meu va castiga aceasta bursa. Pentru ca merita. ;)
Am gasit pe Wikipedia cum ar arata profilul unui aspirant la bursa
RăspundețiȘtergereAnna Ştefanovna Politkovskaia, în rusă Анна Степановна Политковская, Anna Stefanovna Politkovskaia, (n. 20 august 1958, New York - d. 7 octombrie 2006, Moscova) a fost o scriitoare şi jurnalistă din Rusia, militantă pentru respectarea drepturilor omului, cunoscută pentru poziţia ei critică faţă de politica dusă de Kremlin în Cecenia. S-a numărat printre cei mai proeminenţi opozanţi ai regimului Vladimir Putin. A fost asasinată în faţa locuinţei sale pe 7 octombrie 2006.
Anna Ştefanovna Politkovskaia e un monument. Eu cred ca si pe langa marii stejari poate vietui o padure, nu? Cu alte cuvinte, sunt convins ca juriul va aprecia lucrarea, nu numele autorului. Sunt naiv? Da. Dar stiu, din experienta, ca e foarte interesant drumul. Lucrul la un asemenea proiect te poate imbogati. Cu riscul ca, in final, sa fiti dezamagiti (pana la urma, sunt doar trei burse), va recomand tuturor si fiecaruia sa faceti un proiect.
RăspundețiȘtergere