Pagini

sâmbătă, 25 martie 2017

România luată la mișto

Ultima glumă proastă a lui Liviu Dragnea. Sursa: Facebook
Liviu Dragnea a postat în această seară pe Facebook o... glumă. A scris pe fotografia cu Piața Victoriei plină ochi de oameni „Au de gând să schimbe ora! Noaptea ca hoții!! #Rezist #Nudorm”.

Atât a înțeles Liviu Dragnea din protestele care au scos sute de mii de români în stradă, la proteste: să facă mișto. Atât a înțeles din respectul pe care a zis că îl are față de cei care au altă opinie. Atât a înțeles președintele PSD din ceea ce înseamnă a fi om de stat.


Nu cred că Liviu Dragnea e un tip prost (tot așa cum Victor Ponta nu e un idiot util). Miștocăreala de acum nu e doar o glumă studențească. Liviu Dragnea a știut foarte bine că îi sfidează pe oameni. A știut că provoacă. A făcut-o deliberat.

Putem să ne imaginăm că Liviu Dragnea și doi-trei șmecheri din jurul lui s-au amuzat atunci când unul dintre ei a descoperit glumița asta. Starea afișată de Liviu Dragnea, liderul celui mai mare partid din România, e feeling amused. Într-o zi în care liderii celor 27 de state UE semnau Declarația de la Roma, președintele PSD, care nici măcar premier n-a apucat să fie, deși partidul lui a câștigat alegerile, se simțea amuzat de o poantă slabă. Făcea mișto, la spartul târgului, de sutele de mii de protestatari anti-PSD, anti-aroganță, anti-prost gust. Așa s-a gândit el, aceasta este înălțimea la care a ajuns el.

Pare tot mai evident că Liviu Dragnea, în afară de preocuparea de a-și salva pielea, își provoacă poporul. România luată la mișto. România provocată.

De ce a făcut asta? De ce a dat cu bățul prin gard, deși a ieșit rău și gestul anterior al liderilor PSD, legat de asemenea de o fotografie cu zecile și sutele de mii de oameni din Piața Victoriei? Poate fiindcă atât l-a dus capul. Poate fiindcă aroganța lui a ajuns la nivelul aroganței lui Adrian Năstase, cel care îi invita pe adversari să-i numere ouăle. Sau poate fiindcă, așa cum am spus mai sus, s-a gândit că ne aflăm „la spartul târgului”. Și dacă nu suntem la spartul târgului?

Deocamdată, postarea lui a fost share-uită de peste 600 de persoane în 60 de minute. Supriză: doar vreo 10% au aplaudat gestul lui Liviu Dragnea. Restul a dat share cu consternare. Cu furie. Următorul pas ar putea fi ieșitul în stradă. Din nou. Dacă ăsta a fost scopul, testarea nivelului de enervare-mobililzare a protestatarilor, s-ar putea să aibă o surpriză.

Oricum, într-un moment în care Europa e la ora dezbaterii, în care Bucureștiul ar trebui să fie parte a discuției despre viitorul comun, România luată la mișto din interior. Nici Liviu Dragnea, nici Victor Ponta, fiecare cu jucăria lui, nu sunt idioți utili. Ce sunt ei? Nu știu. Voi ce părere aveți?

NOTĂ. Liviu Dragnea a furat gluma, adaptând-o, de la Johnny Bădeliță.



5 comentarii:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters