Pagini

marți, 30 august 2016

Cele mai faine fotografii făcute cu un iPhone

Man and the Eagle, Siyuan Niu - Marele Premiu la iPhonePhotography Awards
Știați că există un concurs anual de fotografii făcute cu iPhone? Știați că acest concurs, care e anual, a ajuns la cea de-a noua ediție? Că anul acesta a fost un record de participare (s-au primit mii de fotografii din 139 de țări)? Poate știați, poate nu.

În ceea ce mă privește, îmi fac datoria de iPhone-fotograf să vă spun despre toate acestea și să vă arăt câteva fotografii câștigătoare, care mi-au plăcut mie mai mult. Mă gândesc că voi le știați deja. Eu acum le-am aflat.

Unele îmi plac mult. Altele aproape deloc.

Nu mi se pare OK să participe fotografi profesioniști, dar până la urmă sunt și ei oameni. Au și ei dreptul la iPhone.

Chinezii la putere. Siyuan Niu e Number One


Cea mai apreciată iPhone-fotografie, care a primit Marele Premiu, îi aparține unui chinez, Siyuan Niu, 56 de ani, din provincia XinJiang. „Bătrânul și vulturul” reprezintă un moment aparte între bărbat de 70 de ani și vulturul său, pe care l-a crescut și dresat de când era pui.

Fotografia câștigătoare a fost făcută cu un iPhone 5s. „M-am simțit precum Jack atunci când a câștigat biletul pentru călătoria cu Titanicul”, a descris Siyuan Niu momentul în care a aflat despre premiu. La același concurs, iPhone-fotograful din XinJiang a mai obținut un trofeu: premiul al doilea la categoria Copii.

Jian Wang, premiul 1, categoria Architecture

În total au fost 12 categorii. Cele mai multe premii le-au obținut iPhone-fotografi din China. Lista câștigătorilor și scurte profiluri au fost publicate în luna iulie, când s-a făcut anunțul. Eu am găsit informații în Time. Azi am citit și văzut niște fotografii în Wall Street Journal, tras de mânecă de newsletterul PressOne.

Xia Zhenkai, primul loc la categoria People


Deadline-ul pentru noua ediție: 31 martie 2017. Vor fi 18 categorii. Înscrierea fotografiilor costă: 3.50$ o fotografie, 7.50$ trei fotografii,... 57.50$ 25 de fotografii. Detalii pe website-ul competiției.

2 comentarii:

  1. Faină idee de a strânge pozele făcute cu telefonul. Eu unul, de câțiva ani buni, numai cu telefonul mai fac poze, căci e mult mai comod și nu mai trebuie să car camera după mine.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters