Pagini

vineri, 15 iulie 2016

Atentatul de la Nisa și televiziunile românești de știri, 17/24

Televiziunile de știri românești, la câteva ore după atentatul de la Nisa. Printscreen de Calin Hera
Jale la televiziunile de știri din România, cu redacții subdimensionate și deprinderi pierdute. La trei ore după atacul de la Nisa, televiziunile de știri din România par rupte de realitate.



Reluări. Asta difuzează televiziunile românești de știri, în vreme ce toate canalele de știri din lume transmit informații de la Nisa.

  • Realitatea TV dă în reluare o emisiune cu Octavian Hoandră (despre sclavii de la Berevoiești). România TV are patru ferestre din care se revarsă figuri de politicieni din secolul trecut discutând treaba lor despre ce. În reluare.
  • Antena 3, cu Gâdea la butoane, o descoase, tot în reluare, pe Alina Bica.
  • Doar Digi24 are imagini de la atentantul cu camion. E drept, sunt în reluare și acestea, pentru că la miezul nopții au pus și ei pe pilot automat

Televiziunile de știri românești asigură o acoperire 17/24...

Între timp, CNN, BBC, Rai 1-3, TV5 Monde etc., transmit în direct. Informează telespectatorii treziți în noapte de evenimentul teribil sau neculcați.

Doar agențiile de știri Agerpres, Mediafax, News.ro plus HotNews par să țină steagul sus. Din câte știu, în afară de Agerpres și HotNews (un om), nimeni nu mai prea are ture de noapte, ci doar niște nebuni care se încăpățânează.

Nici cu oficialii români nu mi-e rușine. Liderii importanți ai lumii comentează drama de la Nisa, transmit mesaje. Sunt treji. La București se va lua act abia mâine înainte de prânz...

UPDATE. E cineva și la Gândul, Adevărul și, până la ora 3.00, Evenimentul zilei, care lucrează noaptea asta. Pe ei i-am observat eu, or mai fi și alții. Dar televiziunile de știri, care sunt vedetele presei, dau reluări și vor spune că au actualizat site-urile...

Nota. In ecuatia observatiei mele nu intra echipele, cat de zvelte or fi ele, care fac update la site-urile televiziunilor de stiri. Stiu cum sunt turele de noapte organizate. Stiu si frustratea profesionala a celor care trag noaptea si tv-ul "descopera" abia pe la pranz, incolo. Imi amintesc de cand coordonam site-ul digi24.ro. Cred ca romanii merita macar o televiziune de stiri cu adevarat 24/24. Jurnalisti exista, slava Domnului, si tot apar.

8 comentarii:

  1. Mare dreptate ai! Eu am aflat de la Agerpres și m-am cutremurat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da. Prea mult se bazează pe Facebook. Informația. Azi. Ar trebui să existe deprinderea de a afla de la surse sigure, verificate. Și tocmai atunci când e mai mare setea de informație, acestea nu au echipă de noapte. Asta e problema. Și faptul că teveurile rămân cele mai importante, cantitativ, surse de informație.

      Ștergere
  2. Ma bucur cand mai observa si altii astfel de lipsuri ale televiziunilor zise de siri si ale oficialilor din RO. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Noaptea tarziu nu e (mult) public valabil pentru... reclame.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da... Chiar dacă site-urile televiziunilor de știri au încercat să țină pasul cu agențiile de presă, lucrul acesta nu a compensat lipsa teveului. Dimpotrivă.

      Ștergere
  4. La fel s-a intamplat si cu tentativa de puci de la Erevan...

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters