Pagini

joi, 21 iulie 2016

Încă un sfert de miliard de euro pentru cercetare și IMM. Hai că se poate

Bănet european
O știre frumoasă, cu bani, dinspre Comisia Europeană, care încearcă să arate că își vede de treabă (în ciuda a tot): au fost realocați pentru IMM-uri și cercetare aproximativ 265 de milioane de euro.


Acest lucru a fost făcut ieri, 20 iulie, prin modificarea Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” (POS CCE) 2007-2013, respectiv prin transferul sumei respective în interiorul programului, „pentru proiecte performante din cadrul axelor prioritare „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient” și „Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate”.

Comunicatul Reprezentanței Comisiei Europene o citează pe Corina Crețu, comisar european, care spune că e bine pentru România („o şansă în plus”) fiindcă „proiecte de succes vor beneficia de sprijin financiar european”, deci autoritățile române „vor depune toate eforturile”.

Cum sunt realocați banii


Tehnic vorbind, decizia Comisiei Europene suplimentează cu peste 155 de milioane de euro alocarea pentru Axa prioritară 1 „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”, respectiv cu aproape 110 milioane de euro alocarea pentru Axa Prioritară 2 „Cercetare, dezvoltare tehnologică şi inovare pentru competitivitate”.

Ca o curiozitate, sumele realocate ieri de Comisia Europeană provin din domenii în care România a întâmpinat dificultăţi de implementare.

Date de background



Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice” 2007-2013, adoptat în urmă cu fix nouă ani, are obiectivul de a creşte productivitatea întreprinderilor româneşti pentru reducerea decalajelor faţă de productivitatea medie la nivelul UE. În cadrul acestui program operaţional sectorial România primește din partea UE aproximativ 2,5 milioane de euro (prin Fondul european de dezvoltare regională).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters