Pagini

duminică, 24 ianuarie 2016

Cum a luat durerea cu mâna Tom Tâmplarul (P)


Terapie Bowen pentru discopatie lombară. Sursa: terapeutic.ro
Tom s-a născut cu o sută de ani în urmă. Până la 34 de ani a trăit, a crezut, s-a străduit, a experimentat. Fără să facă vreo școală de profil. La început a fost tâmplar, apoi s-a ocupat de un club sportiv al armatei, de astmul soției și de probleme mai mari sau mai mici ale vecinilor, cunoscuților. La un moment dat, și-a zis „fie ce-o fi!”. Și-a deschis primul cabinet, la sfârșitul anilor '50, la Geelong, statul Victoria. Australia, adică la capătul Pământului. Din acel moment, Tom și-a pierdut numele de familie. A fost împrumutat de tehnica pe care o inventase. Tehnica/tratamentul Bowen pentru discopatia lombară.
Tom Bowen



Tom a ajuns în scurt timp să aibă 13.000 pacienți anual, ceea ce e incredibil. Nu îmi dau seama dacă poți într-un an doar să vezi, la tine în birou (dacă nu cumva vinzi bilete la cinema) atât de mulți oameni, dar să-i mai și tratezi de discopatie lombară. Din calculele mele, ar însemna cam un pacient la fiecare cinci minute, cu un program de lucru de opt ore pe zi, două zile libere pe săptămână. Dar poate omul nu avea concediu de odihnă, nici weekend-uri și lucra 18 ore pe zi (UPDATE. Am aflat ulterior că așa făcea).

Până la urmă, nu asta e important, ci faptul că Tom a lăsat în urmă tehnica Bowen sau terapia Bowen, pentru care jde mii de oameni i-au mulțumit în gând sau cu voce tare de atunci și până în zilele noastre.


Câte ceva despre tehnica Bowen


Recunosc din capul locului că n-am folosit niciodată așa ceva, dar am citi câteva lucruri. Date despre istoria Bowen am aflat de pildă de pe site-ul www.terapeutic.ro, care promovează tehnica Bowen, inclusiv în cazul discopatiilor lombare, atât de prezente.

Mai precis, în timpul unei ședințe de terapie Bowen, „terapeutul execută o serie de miscari delicate , cu presiune moderata practicare cu degetele asupra muschilor si a tesuturilor articulare.  Aceste miscari vor declansa o vibratie de-a lungul traseelor nervoase specifice , aceasta va fi receptata, analizata si procesata la nivelul sistemului nervos autonom care va initia procesul de auto-vindecare in functie de nevoile dvs. individuale”, precizează sursa citată.

Între două ședințe trebuie să treacă 7 zile, „timp necesar corpului să prelucreze informația primită”. 

Pentru că, potrivit altei surse*, tehnica Bowen „este o terapie holistica, ce se bazeaza pe declansarea capacitatii de auto-vindecare a propriului nostru corp. Suntem fiecare in parte individualitati unice, deci si afectiunile de care suferim pot sa se manifeste diferit. Exista insa un medic care stie exact ce este in neregula si unde este localizata cauza problemelor – DOCTORUL INTERIOR! Prin aplicarea miscarilor specifice Bowen, extrem de delicate, pe anumite locatii precise de pe corp, trezim “Doctorul Interior” care preia comanda si incepe procesul de vindecare”.

Ca să devii terapeut Bowen trebuie să urmezi niște cursuri. Există o Academie de Tehnică Bowen în Australia (4 cursuri de instruire, a câte 4 ore fiecare). Pot urma studii avansate. Există 98 de instructori în toată lumea. În România există numeroși terapeuți Bowen. Numai în Hunedoara am numărat patru, cu diferite grade de pregătire. În București sunt peste 100. N-am cum să vă dau toate contactele. Puteți suna pentru programări la cabinetul Luizei Predescu, din București, care are grad de Master, sau puteți căuta toți terapeuții Bowen din România.

*este vorba de site-ul bowetech.ro

NOTĂ. Acest articol face parte dintr-o serie de texte din categoria „Pauza de publicitate”, marcate cu (P)

Un comentariu:

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters