Pagini

joi, 29 ianuarie 2015

Udrea. DNA Udrea

Elena Udrea, dusă cu mandat la DNA. Sursa foto: Facebook
Anunţ interesant făcut de Elena Udrea pe pagina de Facebook în urmă cu câteva minute: "În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri.
Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda."

În mod normal, eşti dus la DNA "cu mandat" fie dacă nu mergi de bună voie, fie dacă nu ai ajunge imediat şi fără să iei legătura cu unul sau cu altul, ai periclita mersul anchetei. Prima variantă pică. A doua e neplăcută pentru Elena Udrea. Fiindcă, pare-se, va fi fiind ceva mai mult decât un simplu martor.

UPDATE. Codruţa Kovesi, şefa DNA, a spus, sec, că audierea are legătură cu un dosar mai vechi.

Ar putea să aibă legătură cu dosarul Microsoft, cu "neconcordanţe în declaraţia de avere" din urmă cu câţiva ani (2010), ori cine ştie ce alte surprize. Se vorbeşte de spălare de bani. Etc.

Partea proastă pentru Elena Udrea este aceea că numeroşi apropiaţi / foşti apropiaţi ai domniei sale sunt sau au fost în arest sau cercetaţi: Gheorghe Ştefan (Pinalti), Dorin Cocoş - dosarul Microsoft; Alina Bica (ca să dau doar trei exemple mai spectaculoase). Mai sunt şi alte dosare în care s-a vorbit despre Elena Udrea, dar cred că acestea vor fi luate în discuţie doar în cazul unei eventuale reţineri, disjungeri şamd.

O observaţie: nu mai departe de ieri, Elena Udrea posta, tot pe Facebook un alt mesaj "misterios" referitor la justiţie (mesajul a fost repetat la interval de două ore şi editat): 

"Într-un moment în care toată clasa politică tace, fiecare politician gândindu-se că poate trece neobservat, cred că tot ce se întâmplă, lucrurile pe care le aflăm din mărturiile celor implicaţi în cauze penale ar trebui, dimpotrivă, să provoace ample dezbateri, făcute fără ipocrizie şi cu scopul de a rezolva într-adevăr o criză a societăţii, pe care o vedem devoalată în toată amploarea ei.
Spun de ani de zile că modul de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale generează corupţie şi că trebuie schimbată legea. Faptul de a aresta doi, trei politicieni şi oameni de afaceri care nimeresc într-o cauză mai simplu de dovedit de procurori nu rezolvă nici pe departe problema.
Soluţia nu este isterizarea unor jurnalişti şi analişti pe la televizoare, cei mai mulţi dintre aceştia fiind plătiţi fix din aceiaşi bani, nu critica ipocrită făcută de-a dreptul greţos de politicieni care procedează fix la fel, doar că ei încă nu au fost întrebaţi de procurori. Soluţia reală este recunoaşterea realităţii şi schimbarea regulilor, cu consensul tuturor. Al partidelor, al presei care este parte a sistemului, dar şi al alegătorilor care primesc cu bucurie orice pungă în campanie. Aceştia trebuie să ştie că punga nu este plătită de politicieni din salariul lor, nici nu ar avea cum, ci, de cele mai multe ori, este din bani negri, făcuţi cu încălcarea legii."

Cu alte cuvinte, lucrurile sunt cel puţin delicate pentru Elena Udrea. Puneţi la un loc informaţia că fosta candidată la Preşedinţie a anunţat că nu mai vrea şefia PMP şi tăcerea îndelungată a ex-preşedintelui Traian Băsescu - care nu are cum să fie acum preocupat doar de problemele locative.

UPDATE. Interesant. Alina Bica se află şi ea la DNA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters