Pagini

luni, 11 aprilie 2011

Haideti să aplaudăm/înjurăm închiderea spitalelor

Statul care îşi bate joc de oameni

Pe mine nu m-au convins nici tânguielile ipocrite ale celor care deplâng situaţia, nici explicaţiile heirupiste ce susţin închiderea spitalelor (să fi recunoscut, cinstit, că nu ar fi luat în veci o asemenea decizie dacă n-o cerea, explicit, FMI!).

Fără a putea discuta în spaţiul acestei rubrici despre oportunitatea închiderii spitalelor, constat că multe neplăceri puteau fi evitate dacă reprezentanţii statului care s-au ocupat de această operaţiune ar fi avut minima competenţă (şi dramul de bun-simţ) de a pregăti decent întreaga tărăşenie.

Dacă ar fi fost obsedaţi să se asigure că fiecare persoană afectată direct ştie din timp ce se va întâmpla şi are informaţii precise despre spitalele la care să apeleze pe viitor, la nevoie.


În context, e inadmisibil să te apuci a scoate bolnavii din paturi, în ziua Z (vezi cazul „Caritas”). Ei ar fi trebuit transferaţi în linişte, civilizat, cu câteva zile înainte, asta dacă statului i-ar fi păsat câtuşi de puţin de oameni.


NOTĂ. Aceasta e tableta TV de sâmbătă. Printre comentarii am notat că nu am spus prea clar că de vină sunt si autoritătile locale, care ar fi trebuit să anunte. De acord. Dar decizia (si eventuala gândire dindărătul ei) nu a fost a lor, ci a statului, reprezentat de guvern. Am zis să precizez.

6 comentarii:

  1. Inadmisibil dar, după cum se vede, necondamnabil... pentru că nimeni nu pare să sesizeze procuratura să instrumenteze un dosar penal.

    RăspundețiȘtergere
  2. ah, ce mai adoraţi statu-quo'ul...
    ca pensionar aştept mai multã raţionalitate de la jurnaliştii tineri.
    de ce nu-i întreabã nimeni pe prefecţi ce frunzã au tãiat în cele 3 luni de punere în aplicare a unei decizii guvernamentale?
    de ce, în max 72 de ore, n-a dat Boc de pãmînt cu ei?
    dacã Cseke este ungur nebalcanizat trebuie sã continue operaţia fãrã anestezie.
    iar dacã mai gãsim un ungur ori un neamţ pentru justiţia asta nenorocitã, sper la mai bine pentru nepoţii mei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bibliotecaru: Presupun că nimeni nu are încredere că o sesizare la procuratură poate duce undeva. Poate de-aia.

    RăspundețiȘtergere
  4. moshu49: Aveti dreptate, trebuie luati la întrebări si prefectii, ca reprezentanti in teritoriu ai guvernului, dar nu e condamnabil nici dacă privesti către cel care e sus de tot - până la urmă, el e primul si ultimul responsabil (si el e cel care îi poate arde sau nu pe prefecti, nu?)

    RăspundețiȘtergere
  5. Păi şi atunci ce e de făcut? Să ne tăiem venele sau să reparam, democratic, ce nu merge?

    RăspundețiȘtergere
  6. Bibliotecaru, eu, personal, nu mi-as tăia venele. Parcă nu-mi vine.

    RăspundețiȘtergere

PA-uri, poezii şi mirări

Uneori recunosc: bărbaţii pur şi simplu nu înţeleg nimic. Scriu despre asta pe blogul meu secret ;)

Din lume

free counters